Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Protidrogová akce "YETI" na Rychnovsku

Zadrženi distributoři pervitinu 

!   Rychnovští policisté zadrželi distributory pervitinu
!   Prokázáno několik set předávek drogy
!   Příjem z prodeje pervitinu se pohybuje v řádech sta tisíců  korun
!   Šetřením doposud zaevidovány desítky odběratelů, mezi nimi i mladistvé osoby
!   Obviněn jeden muž a jedna žena z Rychnovska
!   Na obviněného muže je podán návrh na uvalení vazby

V úterý 10. srpna 2010 v dopoledních hodinách zahájili rychnovští policisté ze Skupiny kriminální policie a vyšetřování protidrogovou akci „YETI“.
Během zásahu byl zadržen pětadvacetiletý muž, u kterého policisté zajistili blíže neurčené množství čerstvě nakoupeného pervitinu určeného k distribuci. Spolu s tímto mladíkem policisté zadrželi i 19letou dívku. Tento den také zajistili drogu, za kterou by následným prodejem uživatelům distributoři mohli obdržet částku ve výši až 50.000 korun.
Dvojice obviněných z Rychnovska od léta 2009 až do svého zadržení drogu nabízela, prodávala, zprostředkovala, jinak jinému opatřila a pro jiného přechovávala v okruhu svých známých, přátel a okruhu zájemců v Rychnově nad Kněžnou, Kostelci nad Orlicí, Častolovicích a na dalších místech regionu Rychnovska a i v dalších lokalitách Královéhradeckého kraje. Jeden gram pervitinu obvinění nakupovali přibližně za 1.000 až 1.500 korun a drogu obratem prodávali zájemcům, a to i v množství 0,1g za přibližně 1.000 korun. U obviněného muže se jednalo o stovky dávek, které prodal. U obviněné ženy se pak jedná téměř o stovku. Oba z dvojice jsou zároveň konzumenty distribuované drogy. V uvedeném období nikdo z nich nepracoval. Část peněz, obdržených za distribuci, prohráli ve výherních automatech. Oba obvinění převzali klientelu po distributorech, zadržených rychnovskými policisty v červnu loňského roku při protidrogové akci „Gibon“.

V průběhu vyšetřování sdělil policejní komisař na základě dalších  svědeckých  výpovědí muži obvinění ze spáchání  zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními  látkami a s jedy (§283, odst. 1,2, písm. c) trestního zákoníku).  Za  tento zločin mu hrozí trest odnětí  svobody na 2 roky až 10 let.
Druhá z dvojice – mladá žena - byla obviněna ze spáchání  přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními  látkami a s jedy (§283, odst. 1 trestního zákoníku).  Za  tento přečin jí hrozí trest odnětí  svobody na 1 rok až 5 let.

V současné době Okresní soud v Rychnově nad Kněžnou rozhoduje o uvalení vazby na obviněného muže.

por. Mgr. Alena Kacálková
13. srpna 2010

vytisknout  e-mailem