Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Prý nese přeplatek

Naopak si odnesl od seniora 25.000 korun 

Policisté z obvodního oddělení v České Skalici pátrají po zloději, který okradl 83letého důchodce. Pachatel přišel za starým pánem v pondělí 2. 8. 2010 v odpoledních hodinách. Vyrukoval na seniora s historkou, že mu nese 3.000 korun jako vyrovnání za zdražení elektřiny.
 
Důchodce domnělého dobrodince bohužel pustil dál, což neměl dělat. Z muže se totiž vyklubal podvodník, který žádné peníze nepřinesl, ale naopak si je odnesl. V nestřežené chvíli starému pánovi odcizil finance jak z jeho peněženky, tak i ze zásuvky v kuchyni. Falešný „elektrikář“ si přišel na 25.000 korun.
 
I když se policistům daří podvodníky, nezřídka celé skupiny, které se na okrádání seniorů specializují, odhalit a dopadnout, ukradené peníze už v drtivé většině zpět nikdy nedostanou.
 
Jedinou účinnou obranou proti takovým podvodníkům je nevpustit je vůbec do bytu. Ať jsou již jejich historky jakékoliv – žádosti o vodu, prodej různého zboží, přeplatky za plyn, elektřinu, sociální služby, údajná znalost příbuzných, všechny by měly zůstat (i s jejich nositeli) před prahem domků a bytů seniorů.
 
por. Bc. Eva Prachařová
3. 8. 2010

vytisknout  e-mailem