Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Rallye Krkonoše Trutnov

Žádáme všechny účastníky o ukázněnost  

Od pátku 17. 6. do soboty 18. 6. 2011 se bude v Trutnově a jeho okolí konat pátý ročník automobilových závodů Rallye Krkonoše Trutnov.

Samotný závod začne v sobotu dopoledne po deváté hodině, kdy na trať vyrazí od budovy Autostylu v Trutnově první ze závodních vozů. Po celodenním klání by se měla vozidla do Trutnova vracet po patnácté hodině.  Samotný závod by měl být ukončen vyhlášením vítězů v sobotu večer kolem devatenácté hodiny.
Řidiči se na trutnovských silnicích budou moci se závodními vozy setkávat již ve čtvrtek odpoledne, kdy se očekává příjezd prvních posádek. V pátek ráno začínají pro závodníky seznamovací jízdy v úsecích rychlostních zkoušek.

Trasa závodu bude řádně označena a celý závod bude koordinován pořadatelskou službou. Místa pro diváky budou rovněž řádně označena. V celé délce tratě dojde k dopravním omezením a objížďky budou rovněž řádně značené. Jedná se zejména o město Trutnov a obce Staré Buky, Dolní a Horní Žďár, Voletiny, Nové Dvory, Debrné, Rybníček, Bernartice a Starý a Nový Rokytník. V pátek odpoledne bude částečně uzavřené Krakonošovo náměstí v Trutnově a Skřivánčí ulice, kde bude probíhat technická přejímka vozů do závodu. V sobotu bude uzavřena silnice mezi Trutnovem a Radčí, dále potom silnice mezi obcemi Staré Buky a Horní Žďár. 
V místě konání závodů bude na bezpečnost a plynulost silničního provozu dohlížet pořádková a dopravní policie. Zvýšený dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu, zejména potom na kontrolu závodních vozů při přesunech mezi jednotlivými rychlostními zkouškami bude provádět policejní vrtulník společně s vozidlem Volkswagen Passat dálniční policie.

Policie České republiky žádá všechny občany, zejména potom diváky, kteří se na závod přijdou podívat osobně, aby dodržovali základní zásady bezpečnosti. Nikdo by neměl vstupovat na místa, kde je sledování závodu zakázáno. Každý z fanoušků automobilového sportu může svým ukázněným chováním předejít události, která může sportovní akci změnit v tragédii.
nprap. Udo Ertner
16. 6. 2011

Trutnovinky:

vytisknout  e-mailem