Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Stalo se na Hradecku

Zloděj šel po lyžařské výbavě 

Lednové úterý (11. 1. 2011) přineslo do policejních evidencí celkem 31 přestupků a 6 nově spáchaných trestných činů. Prohřešky některých neukázněných řidičů již tradičně obsadily přední místa ve statistikách. Mezi nejčastější se zařadilo nerespektování dopravního značení, nedodržování nejvyšší povolené rychlosti, jízda bez dokladů či nevyhovující technický stav provozovaných vozidel. Muži zákona přestupky vyřešili na místě, a to blokovou pokutou. Skupina dopravních nehod během dne vyšetřovala pouze jednu havárii, při které naštěstí nebyl nikdo zraněn. Hmotná škoda přesáhla 60.000 korun. Ke každodenním povinnostem hradeckých dopravních policistů patří dohled nad plynulostí a bezpečností silničního provozu v regionu.
 
Po druhé hodině odpolední vyjížděla hlídka hradeckých policistů prověřit oznámení o vloupání do sklepní kóje, ke kterému došlo v jednom z panelových domů na Novém Hradci Králové. Na místě již policisty vyhlížela majitelka sklepa, která vypověděla, že v ranních hodinách její muž v suterénu byl a uložené věci nalezl na svém místě. Jinak tomu však bylo odpoledne, kdy se do sklepa vydala oznamovatelka. Hned si všimla poškozeného zámku dveří a následná kontrola kóje její podezření na vloupání jen potvrdila. Uvnitř zjistila, že chybí dva páry sjezdových lyží včetně bot, jeden pár dětských lyží, tři vaky na lyže a jízdní kolo. Policisté místo činu ohledali a zjistili, že během dne neznámý lapka násilím překonal zámek dveří a uložené věci si odnesl. Majitelce kóje tak svým protiprávním jednáním způsobil škodu za téměř 34.000 korun. Muži zákona v případu zahájili vyšetřování pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody. Pokud se podaří neznámého lapku vypátrat, hrozí mu trest odnětí svobody od šesti měsíců do tří let.
 
Dalším případem vloupání tentokrát do stavebních buněk se muži zákona zbývali odpoledne, kdy přijali oznámení. K vloupáním došlo u novostaveb v obci Písek na Chlumecku, kde neznámý lapka násilím vnikl do tří stavebních buněk. U první pouze poškodil zámek, ale do následujících násilím vnikl a ukradl kotoučovou pilu a elektrické kabely. Policisté místa činu ohledali a poškození vyčíslili celkovou škodu na 8.500 korun. Muži zákona zahájili vyšetřování pro podezření ze spáchání přečinu krádeže. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody v délce dvou let.
 
Až dva roky za mřížemi hrozí neznámému pachateli za vloupání do osobního vozidla, které ho zlákalo na parkovišti na náměstí 5. května v Hradci Králové. Půl hodiny před půlnocí případ na policii oznámil mladý muž. Na místo vzápětí vyrazila policejní hlídka, které oznamovatel vypověděl, že v ranních hodinách přijel vozidlem do centra města. Vůz odstavil na parkovišti, zabezpečil a odešel do zaměstnání. Ve večerních hodinách se k vozidlu opět vrátil a z parkoviště odjel. Po ujetí několika desítek metrů však motorista zaznamenal, že je ve vozidle zvýšený hluk a průvan. Kontrolou auta následně zjistil, že je okénko zadních dveří rozbito a že mu ze zadního sedadla zmizel sportovní batoh s MP3 přehrávačem. Způsobenou škodu mladík vyčíslil na 4.000 korun. Strážci zákona místo činu zadokumentovali a vzápětí zahájili úkony v trestním řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže.
por. Marta Trávníčková
12. ledna 2011

vytisknout  e-mailem