Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Straka mezi rekreanty

Pozor na věci odložené ve stanech 

Pobyt v přírodě, výlety, kempy, stany, noční život, to vše patří k prázdninám a době dovolených. Bohužel ne všichni přijíždějí do rekreačních center s úmyslem se bavit, užívat si a utrácet peníze za prázdninové radovánky. Ba právě naopak, tito lidé přicházejí do kempů mezi chatky a stany s úmyslem si něco vydělat, a to zrovna ne poctivým způsobem. Obhlédnou situaci a pak se vkradou do chatek a stanů přivlastnit si věci, které tam rekreanti zanechali.
 
Poslední z mnoha případů řeší policisté z obvodního oddělení v Červeném Kostelci. Mladý muž z Ostravska, který se ubytoval v kempu u rybníku Brodský, přišel na místní oddělení nahlásit, že mu kdosi v noci ze 14 na 15. 7. 2010 ze stanu ukradl volně položenou peněženku. Mladík tam měl veškeré doklady, platební kartu a finanční hotovost v korunách a eurech okolo dvou tisíc korun. Vzhledem k tomu, mladíkovi rukou zloděje zmizela i jeho platební karta, policisté krádež zaevidovali a prošetřují jako trestný čin neoprávněného opatření platebního prostředku s možným až dvouletým trestem odnětí svobody.
 
Všem návštěvníkům rekreačních center pak policisté doporučují, aby své cenné věci neponechávali bez dozoru, buď si je nosili s sebou nebo je uložili do uzamykatelných schránek, pokud je má některé zařízení k dispozici.
 
por. Bc. Eva Prachařová
16. 7. 2010

vytisknout  e-mailem