Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Terčem útoku dvě vozidla

TRUTNOVSKO - Pachatel či pachatelé způsobili škodu skoro za dva miliony  

Ve Špindlerově Mlýně před uplynulým víkendem a v jeho průběhu využilli zvýšené návštěvnosti vyznavačů zimních sportů „nezahálející“ zloději.

Od čtvrtečního večera do ranních pátečních hodin 16. 12. dosud neznámý lapka vnikl násilím do osobního motorového vozidla značky Mercedes Benz Vito. Z automobilu odcizil různé oděvní součástky značky Bogner. Pachatel svým jednáním způsobil poškozené firmě škodu ve výši nejméně 578 tisíc korun. Za krádež vloupáním a poškození cizí věci může soud poslat zloděje až na osm let za mříže.

Z odstavné plochy u hotelu v nočních hodinách z pátku na sobotu 17. prosince odcizil zloděj vozidlo značky VW Transportér včetně šesti párů sjezdových lyží značek Fischer FIS, Salomon a Super-G FIS, pěti párů sjezdových holí, dvou obalů na sjezdové lyže, plastového kanystru a dalších věcí. Majitel vyčíslil škodu na 1.400.000 korun. V případě zjištění pachatele a prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři léta. Po pachateli obou skutků, věcech a vozidle policisté intenzivně pátrají.

 

V horských oblastech Krkonoš policisté každoročně dokumentují v období zimní sezony zvýšený počet krádeží vloupáním do vozidel a samotných krádeží automobilů. Policie České republiky v Trutnově žádá návštěvníky těchto středisek, aby si svá vozidla řádně zabezpečili před odcizením a nenechávali v nich cennosti, drahé sportovní oblečení a lyžařské vybavení.

nprap. Věra Krejčová
19. 12. 2011

Ilustrační foto PČR

Zabezpečení vozidel


 


 

vytisknout  e-mailem