Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Tragická nehoda na Náchodsku

U Vrchovin zemřel pří nehodě člověk, další dva utrpěli zranění 

Aktualizováno 11. 2. 2010
Mezi obcemi Vrchoviny a Náchod  se ve středu 10. 2. 2010 ve 12.54 střetla dvě osobní vozidla. Vůz Ford Fiesta jedoucí od Náchoda na konci lesního úseku při průjezdu mírnou levotočivou zatáčkou zřejmě nepřizpůsobil rychlost svého vozu, dostal na namrzlé vozovce smyk a vyjel do protisměru, kde se pravým bokem střetl s protijedoucím osobním vozem Honda.
 
O pár minut později další osobní vůz jedoucí od Náchoda už nestihl dobrzdit a na vzniklou situaci reagoval vyjetím do příkopu. Tomuto řidiči se nic nestalo a policisté řešili jeho nehodu později zvlášť, neboť nehoda se nestala v přímé souvislosti s tragickým střetem.
 
Policisté, hasiči i záchranáři ihned vyjeli na místo nehody, na pomoc přiletěl i vrtulník. Při nehodě byli zraněni tři lidé. Řidič z proijedoucí Hondy (55 let) byl s lehkým zraněním převezen na ošetření do náchodské nemocnice.  Řidiče z Fordu Fiesta (44 let) jedoucím od Náchoda vrtulník s těžkým zraněním transportoval do Fakultní nemocnice v Hradci Králové,  další účastník nehody, jeho 22letý spolujezdec z vedlejšího sedadla svému zranění na místě podlehl. Policie místo nehody uzavřela a několik hodin odkláněla dopravu. Objížďka pro osobní vozy byla vedena přes obce Provodov-Šonov, nákladní automobily projíždět nemohly a řidiči museli buďto počkat nebo volit objízdnou trasu už od Hradce Králové.  Náchodská policie nehodu nadále vyšetřuje.
por. Bc. Eva Prachařová
10. 2. 2010

vytisknout  e-mailem