Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Události z Jičínska

Muž odešel preventivně spát na hotel 

Ve čtvrtek ráno vyjížděli policisté v Jičíně do podniku, kde došlo k uvíznutí pracovníka v násypce s jemným pískem. Údržbář opravoval porouchaný dopravník nad násypkou, která je opatřena dvěma klapkami. Vrchní klapka zůstala neuzavřena vlivem poškozeného dopravníku. Když tedy došlo k otevření spodní klapky, muže proudící písek stáhl do zásobníku. Spolupracovníci mu okamžitě přispěchali na pomoc. Nakonec v plášti násypky vyřízli otvor, kterým písek odtekl do volného prostoru. Nešťastníka pak vytáhli ještě před příjezdem záchranářů. S lehkým zraněním muže zdravotníci převezli do nemocnice.
 
Třiapadesátiletý muž se v Jičíně vypravil do prodejny, kde se pokusil odcizit láhev vodky. Obsluha ho však odhalila a přivolala policejní hlídku. Alkohol ho jistě nezahřál, protože zboží musel nechat na prodejně. Jeho počínání strážci zákona „odměnili“ uložením blokové pokuty ve výši tisíc korun.
 
Dopoledne zůstal stát porouchaný kamion v obci Úlibice. Blokoval v kopci výjezd směrem na Hradec Králové. Policisté zde museli řídit dopravu. Téměř po čtyřech hodinách se konečně podařilo řidiči závadu na vozidle odstranit. Následně se obnovila i plynulost silničního provozu.
 
Novopačtí policisté prošetřovali krádež nafty v obci Valdov. Pravděpodobně v nočních hodinách ze středy na čtvrtek neznámý pachatel odšrouboval víčka nádrží u čtyř odstavených traktorů, ze kterých odčerpal 190 litrů pohonných hmot. Poškozenému tak způsobil škodu za téměř pět tisíc korun.
 
V Jičíně zmizely přes noc z objektu prodejny v Dělnické ulici vánoční stromky. Neznámý pachatel neváhal pro získání vánoční výzdoby překonat oplocení objektu. Následně si vybral dvě borovice a tři smrky, které drze odcizil. Policisté případ prošetřují pro podezření ze spáchání přestupku proti majetku.
 
Večer se na linku 158 obrátila s žádostí o pomoc vystrašená žena z Jičína, která se obávala fyzického napadení ze strany svého manžela. Operační důstojník na místo okamžitě vyslal nejbližší hlídkový vůz. Překvapení policisté zjistili, že muž sice požil nějaký alkohol, ale domů si zašel pouze pro peníze na zaplacení hotelu, kde chtěl přenocovat. Tímto krokem se rozhodl předejít předpokládané hádce s manželkou.
por. Bc. Petr Janda
17. 12. 2010

vytisknout  e-mailem