Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Uprchlého vězně zadrželi už na nádraží

Nestačil ani dojet domů 

Výborná práce, kterou v pondělí 13. 9. 2010 v podvečerních hodinách ukázala policie náchodského regionu, zhatila útěk 25letému trestanci z České Skalice. Vězně zadrželi policisté z Obvodního oddělení policie Česká Skalice na místním nádraží.
 
Odsouzenec z Odolova využil situace, že byl pracovně zařazen v jedné firmě v Trutnově, a v pondělí 13. 9. 2010 okolo druhé hodiny odpoledne utekl z výkonu trestu odnětí svobody.  Okamžitě vyhlášené celostátní pátrání po uprchlíkovi mělo již o pár hodin později svůj výsledek. Vězně objevila policejní hlídka o půl sedmé večer ve vlaku přijíždějícím na českoskalické nádraží. Pak už mu nic k prodloužení pobytu na svobodě nepomohlo. Dokonce ani to, že se pokusil vystoupit zadními dveřmi a utéci.
 
Za pomoci donucovacích prostředků jej hlídka o chvíli později dostihla a zadržela. Uprchlíka policisté převezli na policejní oddělení, kde provedli další nezbytné služební úkony. Muži zákona přitom zjistili, že muž, který si odpykává svůj trest za majetkovou trestnou činnost, vůbec nelenil. Ačkoli byl na svobodě sotva pár hodin, na Trutnovsku se již stihl dopustit majetkového deliktu.
 
Ještě téhož večera policisté předali uprchlíka vězeňské eskortě, a ta muže dovezla zpět za vězeňské brány. Kromě pobytu za mřížemi při odpykání zbytku trestu muži přibylo obvinění za přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a přečin krádeže, a to vše s možným až tříletým trestem odnětí svobody.
 
por. Bc. Eva Prachařová
15. 9. 2010

 

vytisknout  e-mailem