Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkend na Královéhradecku

Střet se zvěří 

Dne 27.3.2009 v ranních hodinách volal majitel novinového stánku v Novém Bydžově na linku 158, kdy oznámil na operační oddělení policie v Hradci Králové podezření z krádeže. Přivolaná policejní hlídka zjistila, že zloděj opravdu vnikl do prodejny tabáku a odcizil zboží v hodnotě 50.000 korun. Pachatel odcizil především poštovní známky, DVD disky a různé druhy cigaret.

Další vloupání dne 27. 3. 2009 v podvečer hlásil majitel skladu. Když přišel ke dveřím svého skladu v ulici Mostecká v Hradci Králové hned zjistil, že není něco v pořádku. Dveře skladu byly násilně otevřeny. Zloděj si odnesl drahá zařízení jako elektrocentrálu a vysoušeč vzduchu. Zloděj tak odnesl lup v hodnotě 106.000 korun.

Vášnivý novinový čtenář se vloupal v ulici Štefánikova v Hradci Králové do kovové krabice před novinovým stánkem a odcizil denní tisk nachystaný k prodeji. Vzniklá škoda se pohybuje kolem 4.000 korun.

O víkendu Královéhradečtí policisté přijeli na hlášení drobné krádeže v supermarketu v Hradci Králové. Na místě policisté zjistili, že se jedná o ženu, která je celostátně hledaná. Na ni vydal Okresní soud v Hradci Králové příkaz k zatčení. Muži zákona předali  celostátně hledanou osobu rovnou do vazební věznice.

I tak malé zvíře jako zajíc může pořádně zničit osobní vůz. Dne 28. 3. 2009 v ranních hodinách volal na linku 158 nešťastný řidič. Při průjezdu blízko obce Měník vběhl řidiči pod kola vyplašený zajíc. Ten narazil do přední části vozidla a poškodil  přední nárazník vozu. Zajíc měl obrovské štěstí a srážku přežil. V nárazníku zůstalo jen pár chlupů z kožichu. Škoda na vozhidle byla odhadnuta na 20.000 Kč.

V neděli v podvečerních hodinách volala na pomoc královéhradecké policisty mladá žena. Ráno Na Pražském Předměstí v Hradci Králové  si uzamkla své kolo a šla na směnu do práce. Nemilé překvapení ji čekalo, když chtěla odjet z práce domů. Kolo i se zámkem již ve stojanu nenašla. Majitelka vyčíslila kodu na 12.000 korun
nprap. Bronislava Škodová
30. 3. 2009

vytisknout  e-mailem