Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Výborná práce TOXI týmů

Za výrobu pervitinu padlo pět obvinění 

Policisté Služby kriminální policie a vyšetřování z Trutnova ve spolupráci s trutnovským TOXI týmem a TOXI týmy královéhradeckého a pardubického kraje ve středu 27. 1. 2010 zadrželi pětici osob z Trutnovska, Královéhradecka a Královédvorska. Jednalo se o jednu ženu a čtyři muže ve věku od dvaadvaceti do sedmatřiceti let. Uvedená pětice měla vyrábět a prodávat na území trutnovského regionu drogu metamfetamin. Jedná se o návykovou psychotropní látku, kterou široká veřejnost spíše zná pod názvem pervitin.
V průběhu středy a čtvrtka si shora uvedená pětice vyslechla obvinění ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a držení omamných a psychotropních látek a jedů, za který může soud uložit trest odnětí svobody až na deset let.
Jednatřicetiletý muž z královédvorska ve svém příbytku návykovou látku vyráběl a zbývající čtveřice mu v jeho počínání zdatně pomáhala. Všichni uvedení se na výrobě podíleli vlastním přičiněním, ať se již jedná o nákup komponentů, výrobu nebo samotný prodej finálního výrobku. Kriminalisté v objektu, kde se pervitin vyráběl, zajistili kompletní varnu, chemikálie potřebné k výrobě metamfetaminu a další prostředky nezbytné k výrobě omamných a psychotropních látek.
Na základě profesionálně odvedené policejní práce muži zákona zjistili, že jednatřicetiletý muž se svými kumpány vyrobil a prodal nejméně 800 gramů pervitinu. Provedeným šetřením policejní komisař prokázal prodej nebezpečné drogy v hodnotě nejméně 270 tisíc korun třem desítkám odběratelů z celého východočeského regionu.
Policejní komisař podal ve čtvrtek 28. 1. 2010 cestou okresního státního zastupitelství k rukám soudce návrh, aby dvě osoby z uvedené pětice byly stíhány vazebně. Dnešního dne dopoledne soudce Okresního soudu v Trutnově návrhu policejního orgánu vyhověl a dva muži skončili ve vazební věznici.
Policejní komisař u jedné z obviněných osob zajistil motorové vozidlo Škoda Octavia, které má v současné době hodnotu 250 tisíc korun. Uvedený automobil mohl být určen k páchání trestné činnosti nebo mohl být k samotnému páchání užit. Navíc mohla být škodovka pořízena z výnosů shora popisované trestné činnosti. Soudce při projednávání uvedeného protiprávního jednání rozhodne o propadnutí či nepropadnutí zajištěného automobilu.
nprap. Udo Ertner
29. 1. 2010

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem