Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Vysoký náklad strhl telefonní vedení

Bagr na korbě avie zavadil o prověšené kabely 

Celkem tři dopravní nehody řešila dopravní policie náchodského regionu v úterý 18. května 2011. Jedna nehoda skončila těžkým zraněním řidiče osobního vozidla, pro zraněného letěl vrtulník. Při dalších dvou nehodách již nebyl zraněn nikdo. Celkové hmotné škody byly odhadnuty na 225.000 korun. 

Nehoda s těžkým zraněním se stala krátce po poledni na Končinách u Horních Rybníků poblíž Červeného Kostelce. Řidič osobního automobilu Škoda vyjel v pravotočivé zatáčce vlevo mimo vozovku, narazil do zaparkovaného vozidla, které napasoval do zdi domu. Při nehodě sám řidič, kterého museli ze zdemolovaného vozu vystříhávat hasiči, utrpěl těžké zranění. Přivolaný vrtulník jej transportoval do hradecké fakultní nemocnice. Nehodu policisté dále vyšetřují.
 
Druhá nehoda, která stojí za zmínku, není tak zcela obvyklá. Řidič avie, který přepravoval na ložné ploše malý bagr, zřejmě dostatečně neodhadl výšku svého nákladu. Při průjezdu Nemocniční ulicí v Náchodě zachytil o telefonní vedení vedoucí nad ulicí a strhl kabel i se dvěma dřevěnými sloupy. Jeden z přelomených sloupků navíc spadl na zaparkované vozidlo v ulici. Dechová zkouška neprokázala v řidičově dechu alkohol. Hmotné škody na automobilech a telefonním vedení byly předběžně odhadnuty na 15 a 10 tisíc korun.
 
por. Bc. Eva Prachařová
18. 5. 2011
Odkazy do noveho okna

Náchodsko

Končiny 17.5.2011 

Detailní náhled

Náchodsko

Končiny17.5.2011 

Detailní náhled

sloup_tel

17.5.2011 

Detailní náhled

sloup_tel1

17.5.2011 

Detailní náhled

sloup_tel2

17.5.2011 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem