Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Z trafostanic opět mizí nerezová dvířka

Pozor na nebezpečí možných úrazů  

Krádež nerezových dvířek z trafostaniceKrádež nerezových dvířek z trafostanice

Na Královéhradecku opět zaútočili zloději, kteří se zaměřují na krádeže nerezových dvířek z trafostanic. Stále si vůbec neuvědomují, že jejich odmontováním hrozí nebezpečí možných úrazů.
I když se pardubickým policistům zhruba před měsícem podařilo dva muže podezřelé z krádeží dvířek zadržet a obvinit, přesto tato trestná činnost na Královéhradecku pokračuje. Vzhledem k tomu, že jejich vyšetřování probíhá na svobodě, kriminalisté nyní prověřují, zda za těmito krádežemi nestojí stejní muži. Podrobnější informace naleznete na:
htmlhradecky.denik.cz/zlociny-a-soudy/zlodeji_trafostanice_20100612.html

Tehdy  muži na Královéhradecku od 17. května do 5. června 2010 odcizili nerezová dvířka z trafostanice v Předměřicích nad Labem, Černilově, Třebši, Krňovicích, na Rovné ulici v hradecké čtvrti Březhrad a v Boru. Odcizením deseti kusů nerezových dvířek způsobili škodu zhruba 143 tisíc korun. Podrobnější informace naleznete v příspěvku -  Z trafostanic stále mizí nerezová dvířka

Od 11. července 2010 krádeže na Královéhradecku pokračují. V noci na 12. července zmizela nerezová dvířka v hodnotě 35 tisíc korun z trafostanice v Nepolisech. Celkem čtyři kusy dvířek byly zcizeny ve Světí a Nedělištích. V noci na 13. července došlo k odcizení dvířek v ceně 20 tisíc korun v obci Boharyně. O dva dny později si zloději vyhlédli dvoje dvířka u trafostanice ve Hvozdnicích. Společnost škodu odhadla na 30 tisíc korun. V období od 15. do 17. července 2010 demontovali zloději další nerezová dvířka z trafostanice v Kosicích, Měníku, Zvíkově, Barchově a Písku. Zcizením jedenácti kusů způsobili škodu ve výši zhruba 150 tisíc korun.

Celkem  od 11. do 17. července 2010 odcizili 19 kusů nerezových dvířek. Škoda byla předběžně odhadnuta na 275 tisíc korun.

Krádežemi nerezových dvířek se zloději dopouštějí přečinu krádeže. V případě dopadení jim hrozí trest odnětí svobody na jeden až pět let.

Nerezová dvířka zloději s největší pravděpodobností prodávají do sběrných surovin. Za kilogram nerezu tam dostanou kolem čtyřiceti korun. Kvůli několika stovkám tak ohrožují bezpečnost lidí a způsobí škodu mnohonásobně vyšší.

nprap. Anna Pešavová - 19. července 2010
foto Policie ČR

vytisknout  e-mailem