Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Za krádeže padla obvinění

Škoda překročila částku 1 milion korun 

Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování z Trutnova obvinil v úterý 30. 8. 2011 po několika měsících usilovné a výborně provedené práce, kterou odvedli policisté trutnovské služby kriminální policie a vyšetřování v úzké spolupráci s policisty úpického obvodního oddělení čtveřici mužů z Náchodska a Trutnovska ze spáchání zločinu krádež. Scénář protiprávního jednání obviněných byl ve všech zadokumentovaných případech podobný, ne-li stejný. Obviněná čtveřice ve věku od dvaadvaceti do třiačtyřiceti let měla od začátku letošního roku v jednom z výrobních podniků v Úpici odcizit několik kilometrů tkané i netkané agrotextilie. Po řádném zadokumentování krádeží byla zástupcem poškozené společnosti způsobená škoda vyčíslena na částku převyšující 1 milion korun. Za zločin krádež může být soudem uložen trest odnětí svobody až na osm let.
Prováděným šetřením dále policejní komisař zjistil, že jeden z obviněných počátkem letošního roku v centru Trutnova ze dvou zaparkovaných osobních motorových vozidel demontoval a následně odcizil osm hliníkových disků včetně pneumatik, čímž majitelům automobilů způsobil škodu ve výši 43 tisíc korun. Ten samý muž měl navíc v průběhu letošního roku několikrát usednout za volant automobilu i přes vyslovený zákaz řízení motorových vozidel.
Policista, který uvedený případ zpracovával, podal cestou státního zástupce trutnovskému soudu návrh na vzetí jednoho z obviněných do vazby. Soudce Okresního soudu v Trutnově akceptoval návrh policejního komisaře a ve čtvrtek 1. 9. 2011 uvalil na obviněného vazbu.
nprap. Udo Ertner
5. 8. 2011
 

vytisknout  e-mailem