Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Za volantem alkohol

Řidič skončil s autem v kandelábru 

Policejní hlídka doslova naháněla řidiče, který v úterý 28. 12. 2010 vletěl do sloupu veřejného osvětlení a chtěl z místa nehody tiše zmizet. V devět hodni večer projížděla policejní hlídka Náchodem, když přímo před ní narazil vůz Ford Escort do sloupu veřejného osvětlení. Automobil, který jel rychleji, než bylo na kluzké vozovce zdrávo, dostal smyk a při výjezdu z kruhového objezdu u Itálie se dostal mimo vozovku, kde se mu do cesty připletl kandelábr. Řidič však, místo aby zastavil a řešil nehodu, začal ihned ujíždět směrem k Hronovu. Policejní hlídka se ihned za poškozeným automobilem vydala a v Bělovsi se jí podařilo auto zastihnout.
 
Za pár minut již bylo jasné, proč řidič neměl o řešení nehody zájem. V osobě, která řídila vůz, policisté identifikovali muže z Náchoda, bez jakéhokoli řidičského oprávnění, navíc pod vlivem alkoholu. První dechová zkouška ukázala 0,63, druhá dokonce 0,69 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že ani řidič neřidič, ani další tři osoby ve vozidle neměly řidičské oprávnění, policisté vůz odstavili a zakázali muži další jízdu.
 
Zpytovat svědomí teď musí nejméně dvě osoby, muž za volantem za jízdu bez řidičského oprávnění a také vlastník vozu, který se vezl jako spolucestující, neboť svěřil automobil osobě nezpůsobilé řídit motorové vozidlo. Jednomu hrozí až roční trest odnětí svobody a druhému peněžitá pokuta.
por. Bc. Eva Prachařová
29. 12. 2010

vytisknout  e-mailem