Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zpráva na Facebooku

Nebyla pravdivá 

Rychlostí blesku se v těchto dnech šířila na sociální síti Facebooku  zpráva   o „úchylovi“, který jezdí v Hořicích a dalších městech  malým modrým vozidlem a láká děti na bonbóny a výlety do zahraničí. Autor příspěvku, který se nepodepsal, apeloval na rodiče, aby si dávali pozor na svoje děti. 
A co vlastně této zprávě předcházelo?  Ve čtvrtek 27. ledna se vrátil pozdě domů devítiletý školák, který svůj pozdní příchod vysvětlil tím, že ho na ulici zastavil řidič malého modrého vozidla, který mu nabízel bonbóny a výlet do Paříže a Londýna. Vzhledem k tomu, že se návrhu zalekl, běžel prý  na vlakové  nádraží, kde se schoval. Zážitek, se kterým se doma svěřil, pak oznámila jeho matka na policii.   
Hořičtí policisté neponechali nic náhodě a  na případu velmi intenzivně pracovali. Opětovně prověřili výpověď nezletilého hocha, který se nakonec přiznal, že si vše vymyslel. Přišel totiž pozdě domů, a protože se bál postihu,tak mu  přišla historka o neznámém řidiči jako nejlepší vysvětlení.
v souvislosti s tímto případem stojí za  zamyšlení, proč se děti bojí sdělit rodičům pravdu a pak si  vymýšlejí různé nepravdivé historky.
nprap. Hana Klečalová
4. 2. 2011
 

vytisknout  e-mailem