Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Zvláštní druh zábavy

Za napadení bezdomovce čelí obvinění 

Policejní komisař v průběhu úterního dne obvinili partičku šestnáctiletých mladíků, která je podezřelá, že v noci z 8. na 9. července v Moravské Třebové v parku, na muže ležícího na zemi, vysypala povodňový pytel s pískem. V té době tudy projížděla hlídka městské policie a tak mladíci od svého dalšího jednání upustili.
Jeden z obviněných chlapců má na svědomí i protiprávní jednání, které se stalo dne 12. července, krátce po půlnoci. Spolu o několik let staršími mladíky (19, 21), na ulici Dukelská v Moravské Třebové bušili pěstmi do oken domů. Když byli napomenuti, řešili věc fyzickým násilím. Napadení po střetu s výtržníky museli vyhledat lékařské ošetření. Všech pět podezřelých nyní čelí obvinění. Dospělí se zodpovídají z trestného činu výtržnictví, chlapci mladší 18let nesou odpovědnost z provinění.

Zákon v takových případech hovoří: Kdo se dopustí veřejně nebo na místě veřejnosti přístupném hrubé neslušnosti nebo výtržnosti zejména tím, že napadne jiného, hanobí historickou nebo kulturní památku, hrob nebo jiné pietní místo anebo hrubým způsobem ruší přípravu nebo průběh organizovaného sportovního utrkání, shromáždění nebo obřadu lidí, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.
nprap. Anna Štegnerová
21. 7. 2009

vytisknout  e-mailem