Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté dohlíželi na chodce v Klatovech

V rámci akce Zebra se za Tebe nerozhlédne 

      V rámci dopravně preventivní akce "Zebra se za Tebe nerozhlédne", policisté v Klatovech tento týden v ranních i odpoledních hodinách v blízkosti základních škol, dohlížejí na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Policisté se zaměřují na účastníky silničního provozu, zejména děti na přechodech pro chodce. Dohled policistů je zaměřen do míst, kde je vysoká intenzita provozu vozidel i chodců a zároveň upozorňují děti na možná rizika při pohybu na pozemních komunikacích..      

    Ve středu 3. dubna letošního roku odpoledne proběhla tato preventivní akce  v odpoledních hodinách ve městě Klatovy. Této akce se zúčastnili policisté z dopravního inspektorátu při společném výkonu služby s policistkou z preventivně informační skupiny a zástupcem pracoviště Besip z Plzně, kteří dětem předávali na různých místech ve městě,  kartičky s vyobrazením „Zebra se za tebe nerozhlédne", úkolníčky i reflexní pásky.

     Cílem tohoto projektu je snížit riziko nebezpečí při přecházení komunikací v silničním provozu a zvýšení bezpečnosti pro děti při docházce do školských zařízení, protože patří mezi neojhoroženější skupinu účastníků provozu. Ostatním účastníkům silničního provozu, zejména chodcům na přechodech, chceme připomenout správné přecházení vozovky a dodržování stanovených pravidel.             

      Uvedený preventivní projekt napomáhá ke zvýšení právního vědomí a zvýšení bezpečnosti účastníků provozu, snížení počtu dopravních nehod a následků na přechodech pro chodce.
 

 

 

 

 

 

nprap. Ladmanová Dana

4.4.2013 

vytisknout  e-mailem