Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Spravedlnosti neuniknou

TEPLICE - Dva recidivisté vykradli večerku; Úvěr dlouhodobě nesplácí...  

Spravedlnosti neuniknou
     Škodu přes 16 tisíc korun způsobili dva muži ve věku 30 a 21 let, kteří včera nad ránem vykradli večerku v katastru obce Zabrušany. Kolem čtvrté hodiny přijeli do vesnice, kde odstavili auto a pěšky se vydali k nedalekému obchodu. Odstranili mříže a po rozbití okna se vloupali dovnitř, zajímaly je hlavně cigarety a peníze.
     K jejich smůle si ale počínali tak hlasitě, že probudili svědka, který zavolal policii. Když lapkové uslyšeli přijíždějící služební vozidlo, dali se oba na útěk. Policisté je ihned začali pronásledovat, podezřelí měli ale velký náskok a zmizeli na přilehlých pozemcích. Duchcovským policistům proto přijely na pomoc další hlídky, jednoho muže pak strážci zákona našli v nedalekém statku, kde se schovával. Druhému pachateli se sice podařilo zmizet, ve vozidle ale nechal kromě pákových nůžek i své doklady, takže pro policisty bylo otázkou několika hodin, než ho také dopadli.
     Oba spolupachatelé, kteří už byli v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzeni, byli obviněni z přečinu krádeže a hrozí jim až tříleté tresty odnětí svobody.
 
Úvěr dlouhodobě nesplácí
     Až pětiletý trest odnětí svobody hrozí 51letému muži, který nesplácí úvěr. Na pobočce bankovního ústavu uzavřel smlouvu o půjčce 350 tisíc korun, při jednání v bance úředníkovi předložil padělané přiznání k dani z příjmů fyzických osob. Peníze od banky dostal, ale se splácením si od začátku hlavu nelámal. V uplynulých dnech byl obviněn z úvěrového podvodu, jeho vyšetřování probíhá na svobodě.
 
Vykradená auta
      Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Dubí vykradl osobní vozidlo. Po rozbití okna se vloupal do auta, ze kterého si odnesl kameru, navigaci a sluneční brýle. Celková škoda byla vyčíslena na osm tisíc korun, pachateli hrozí v případě dopadení trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouleté vězení.
     Osobní vozidlo vykradl neznámý pachatel i v Řetenicích, také v tomto případě zloděj rozbil okno a z auta odcizil kameru, autorádio a další věci, škoda zatím nebyla vyčíslena.
 
 
Teplice, 9. 6. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem