Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Spravedlnosti neuniknou

TEPLICE - Krádež peněženky s desetitisíci objasněna a další zprávy. 

Spravedlnosti neuniknou
     Policisté z obvodního oddělení v Proseticích dopadli dva muže, kteří začátkem ledna kradli v herně. Podezřelí spolupachatelé ve věku 31 a 23 let odcizili ze stolu u výherních automatů položenou dámskou peněženku, ve které měla poškozená přes dvacet tisíc korun a dalších v přepočtu deset tisíc v eurech.
     Zatímco mladší muž hlídal okolí, starší lapka peněženku odcizil, schoval ji pod oblečení a poté oba urychleně hernu opustili. Policisté po přijetí oznámení zahájili úkony trestního řízení pro přečin krádeže a po několikatýdenním prověřování totožnost mužů zjistili. Mladšímu stíhanému hrozí maximálně dvouleté vězení, starší, v minulosti trestaný muž, může strávit za mřížemi o rok více.
 
Vykradená chata
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích vykradl zahradní chatku. V zahrádkářské kolonii přelezl branku a následně se vloupal do dílny a chaty, ze které si odnesl dvě zahradní lehátka, nářadí a plynovou bombu. Celková škoda byla vyčíslena na čtyři tisíce korun, pachateli hrozí v případě dopadení trestní stíhání pro přečin krádeže a až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Na diskotéce přišla o kabelku
     O kabelku s mobilem, doklady, peněženkou a dalšími věcmi přišla mladá žena, která o víkendu navštívila diskotéku v Teplicích. Neznámý pachatel využil její nepozornosti a v nestřeženém okamžiku jí kabelku s věcmi v hodnotě téměř pět tisíc korun odcizil. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a po pachateli pátrají.
 
Auto není trezor
     Přes opakovaná varování policistů, aby si lidé nenechávali v autech žádné cenné věci, a to ani v případě, že vozidlo opouštějí jen na chvilku, jsou někteří spoluobčané zřejmě nepoučitelní. Neopatrnosti muže, který nechal na sedadle spolujezdce položenou peněženku, využil neznámý zloděj, který rozbil boční okénko a peněženku s doklady, finanční hotovostí a platebními kartami odcizil. V případě dopadení se bude zodpovídat z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.
 
Zmizel napájecí kabel
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Duchcově odcizil měděný kabel. Zloděj přelezl branku a vnikl na pozemek poškozené firmy, kde z venkovní strany stavební buňky odcizil třicetimetrový prodlužovací kabel. Škoda byla vyčíslena na čtyři a půl tisíce korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže.
 
 
Teplice, 2. 2. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem