Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Spravedlnosti neutekli

LITOMĚŘICE – Nevydařený lup; Kabelku si nehlídala; Bral železo i pivo  

V pátek ve večerních hodinách zadrželi lovosičtí policisté tři místní muže ve věku 28, 35 a 28 let při vloupání do budovy jedné z lovosických firem. Podezřelí muži vnikli po vypáčení dveří do administrativní budovy a připravili si k odcizení výpočetní techniku a litinový radiátor. Svou kořist však odnést nestihli, neboť na místo přijela hlídka lovosických policistů. Podezřelí se snažili před hlídkou utéct a zabarikádovali se v půdním prostoru. Poté vylezli na střechu a schovali se pod převis okapu, kde byli posléze zadrženi. Policisté na základě zjištěných informací dotyčným sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu pokusu krádeže ve spolupachatelství, jejich vyšetřování probíhá na svobodě.
 

Kabelku si nehlídala
Při nakupování ošacení přišla v úterý o svou peněženku mladá žena z Podřipska. Zatímco se v jedné z roudnických prodejen věnovala výběru textilu, ponechala ležet svou kabelku opodál. Toho zřejmě využil neznámý lapka, který si do kabelky sáhl pro peněženku. Poškozená tak přišla během chvilky o svou peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Škoda je odhadnuta na 3 tisíce korun. Po neznámém pachateli i odcizených věcech policisté pátrají.
 

Bral železo i pivo
Na sklonku uplynulého týdne přijali policisté oznámení o krádeži železného materiálu a piva v Libochovicích. Neznámý pachatel vnikl zřejmě v nočních hodinách na soukromý pozemek a odcizil ze skleníku litinové mříže a ze sklepních prostor sudy s pivem. Majitel objektu vyčíslil škodu na 22 tisíc korun. Po neznámém pachateli pátrají policisté z místního obvodního oddělení.
 

19. 6. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem