Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Sprejer dopaden

Tábor – Zodpovídat se bude z trestných činů poškození cizí věci a výtržnictví. 

V závěru loňského roku jsme informovali o zvýšeném množství případů poškozování cizího majetku sprejery, kteří ničili zejména fasády budov ve městě Táboře. Policisté se na uvedenou trestnou činnost důsledně zaměřili.

Jejich snažení je dovedlo k místnímu mladému muži. Na základě zajištěného důkazního materiálu mu prokázali řadu skutků. Mezi jinými, v poslední době zveřejněnými případy, například poškození budovy základní školy ve Zborovské ulici, fasády panelového domu v ulici Pražského povstání či poškození zdi vedoucí k památníku obětí okupace v ulici Kpt. Jaroše.

Výčet v této době prokázaných skutků není konečný. Kriminalisté důsledně dohledávají i další případy, které by měl mít na svědomí. Způsobená škoda je rovněž předmětem dalšího šetření. V této době již dosahuje částky v řádu desítek tisíců korun.

Mladého muže nyní kriminalisté obvinili nejen z přečinu poškození cizí věci, ale i z přečinu výtržnictví. Zodpovídat se bude před soudem. Za již prokázané skutky je ohrožen trestem odnětí svobody na dobu dvou let.

Stejně tak policisté důsledně pátrají i po dalších pachatelích, kteří se této trestné činnosti dopouští.

por. Mgr. Miroslav Doubek   krpc.pio@pcr.cz

7. ledna 2021

vytisknout  e-mailem