Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Sprejer oloupil sprejery

BRNO: Starší mladík se domnívá, že je talentovanější a chtěl zabránit dvojici chlapců v jejich tvorbě.  

Na tísňovou linku se v těchto dnech obrátil čtrnáctiletý mladík s oznámením, že byl se svým stejně starým kamarádem přepaden a okraden v ulici Vídeňské. Na místo během několika minut dorazili policisté z Oddělní hlídkové služby.

Chlapci uvedli, že si zakoupili dva spreje, váleček i latexové rukavice a chystali se jít vytvářet výtvarná díla na legální zeď, která se nachází nedaleko u nadjezdu tramvaje. V tom k nim přistoupil neznámý muž a zeptal se jich, co nesou v igelitové tašce, když s ním mladíci odmítali komunikovat, tak jednoho z nich fyzicky napadl. Udeřil jej pěstí do ramene a igelitku mu po krátkém přetahování a pod pohrůžkou zbití sebral.

Policisté se ihned pustili do pátrací akce a byli úspěšní.  Podezřelého hlídka zadržela v tramvaji v ulici Pekařské. Osmnáctiletý mladík měl u sebe i odcizené věci. Své jednání pak již musel vysvětlovat na služebně kriminalistům. Uvedl, že když spatřil uvedené chlapce, bylo mu jasné, že hodlají jít sprejovat. Chtěl jim v tom zabránit, protože byl přesvědčen, že by jen čmárali nesmysly a znehodnotili by tak hezké dílo někoho jiného. Spreje jim proto sebral s tím, že třeba následující den by je sám použil při své tvorbě, samozřejmě na legální ploše.

Mladý muž si patrně neuvědomil, že se tak dopustil trestného činu loupež, za který mu nyní  může hrozit až desetiletý pobyt za mřížemi.

Zvukový záznam:1403.mp3

por. Andrea Straková, 14. března 2016

Odkazy do noveho okna

1 Taška

1 Taška 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem