Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sprejer pomaloval podchod

MOST - Své dílko na druhý den odstranil; Sběrač kovů tvrdil, že provádí výměnu parapetů.  

 Na mosteckých slavnostech přišel o mobil

Neznámý kapsář úřadoval na mosteckých slavnostech o víkendu. Okradl tam mladého muže, kterému v sobotu v podvečerních hodinách na dosud přesně nezjištěném místě nepozorovaně ze zadní kapsy kalhot odcizil mobilní telefon. Poškozený krádež odhalil ještě na slavnostech, když si hodlal zavolat. Kapsa však byla již prázdná. Lapka využil vysoké návštěvnosti přítomných osob a mladíka o mobil připravil. Tomu byla způsobena hmotná škoda ve výši 5 600 korun. Případ krádeže na osobě šetří mostecká policie.


 

Na dočesné dostal pěstí, skončil v nemocnici

Oznámení případu výtržnictví a ublížení na zdraví přijali mostečtí policisté. K němu mělo dojít na dočesné v Žatci ve večerních hodinách. Mladý muž z Mostu, který kulturní akci o víkendu navštívil, tam dostal ránu pěstí od muže, kterého zná od vidění. Napadení nepředcházela žádná hádka. Podezřelý muž způsobil poškozenému zranění, se kterým byl napadený hospitalizován v nemocnici. Policie případ předala dle místní působnosti obvodnímu oddělení Policie ČR v Žatci.


 

Sklepy jsou rájem zlodějů

Policisté na Mostecku šetří případy krádeží věcí se sklepů. V centru města neznámý zloděj vnikl oknem do sklepní místnosti, ze které odnesl rybářské potřeby a nářadí. Krádeží způsobil škodu za více jak 20 tisíc korun. Další lapka kradl v Litvínově. Překonal vstupní dveře a poté se vloupal do kóje, ze které odcizil čtyři kusy hliníkových disků včetně pneumatik za dvacet tisíc korun. V panelovém domě na sídlišti Výsluní v Mostě čekal na pachatele tučný lup. Poté, co se dostal přes zámek do sklepní místnosti, odcizil zimní pneumatiky, pytle s oblečením, CD disky, spotřební elektroniku, elektrospotřebiče a další věci, vše za 42 tisíc korun.


 

Sprejer maloval v podchodu, své dílko následně zlikvidoval

Mostečan ve věku 36 let hodlal malovat graffiti na legální stěnu. K ní však nakonec ani nedošel. Cestou v Mostě procházel podchodem a rozhodl se, že zkrášlí jeho jednu stěnu. Byl na to patřičně vybaven, v batohu měl celkem 18 kusů sprejů různých barev. Ještě při tvorbě svého díla byl přistižen hlídkou městské policie, kterou prý čekal. Když se dozvěděl, že jeho jednání je trestným činem, na místo přišel druhý den a svoje dílo přemaloval bílou barvou. I tak mu mostecká policie sdělila ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci.


 

Zloději barevných kovů si nevybírají, berou vše

Sběrači kovů, kteří zcizují kovové materiály, kradou nejen na železnici či v těžebních lokalitách, ale i v obcích na Mostecku. Neznámý pachatel odcizil měděné kabely z několika lamp veřejného osvětlení mezi obcemi Korozluky a Sedlec. Než se ke kabelům dostal, odstranil krytky vstupu k ovládání lamp a obcím tak způsobil škodu za více jak deset tisíc korun.

Pro kovy do supermarketu přišel další poberta. Ten vylezl na objekt budovy v Mostě, kde odmontoval trubky od klimatizace a tím ji poškodil. Poškozená firma vyčíslila škodu na částku 45 000 korun. Lešení za sto tisíc korun odnesl zatím neznámý podnikavec. Ten tento týden přelezl oplocení u jedné firmy v průmyslové zóně Komořany a ze skladu následně ukradl trubkové lešení. Případ šetří obrnická policie.


 

Kradl u domu parapety, tvrdil, že provádí výměnu plechů

Krást barevné kovy se tento týden vydal i 33letý muž z Mostu. V ranních hodinách zavítal poblíž centra k jednomu obytnému domu, kde odcizil zinkové parapety o váze deseti kilogramů. Když byl dotazován náhodným občanem, co dělá, sdělil, že se provádí výměna parapetů. S lupem pak ihned od domu odešel. Ne daleko, pár metrů od domu ho zadržela hlídka strážníků. Muž se však nehodlal jen tak vzdát, nejprve utíkal a poté plechové parapety hodil na zakročujícího strážníka. Ten proti němu použil donucovací prostředky. Lapka nakonec skončil na policii, odkud si odnesl záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu krádeže. Kradl i přesto, že byl za majetkový delikt odsouzen a z výkonu trestu se vrátil letos v srpnu.


 

nprap. Ludmila Světláková

Most 18. září 2013


 

vytisknout  e-mailem