Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Sprejeři měli "kreativní" víkend

RYCHNOVSKO - Bez objednávky "tvořili" v Doudlebách a Běstvinách. 

Dva případy sprejerství šetří nyní policisté na Rychnovsku. Doposud neznámí pachatelé "tvořili" v Doudlebách nad Orlicí a v Běstvinách.

Umělec, kterého si nikdo neobjednal, v minulém víkendu posprejoval v Doudlebách nad Orlicí objekty firem i soukromých osob. Doposud neznámý pachatel černou barvou poškodil několik autobusových zastávek, plastových kontejnerů, informačních map a dopravních značek. Své „dílo“ vytvořil i na zařízení na místním vlakovém nádraží, na trafostanici, několika garážových vratech a skleněné výplní u dveří prodejny. Celková škoda, kterou majitelům sprejer způsobil, zřejmě přesáhne částku 55.000 korun. Za přečin poškození cizí věci mu hrozí až jednoletý nepodmíněný trest. Případ šetří policisté Obvodního oddělení Kostelec nad Orlicí.

Doposud neznámý pachatel „tvořil“ i na fasádě jednoho domu v Běstvinách. Na budovu černou barvou vymaloval nápis téměř 10 metrů dlouhý a přes metr široký. Cena tohoto "díla" je odhadnuta na 10.000 korun. Tento případ poškození cizí věci šetří policisté Obvodního oddělení Dobruška.

por. Mgr. Alena Kacálková
28. ledna 2015
 

vytisknout  e-mailem