Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Sprejeři opět ničili majetek

Tábor – Poškodili dům i železniční vagóny. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Poškozování cizího majetku sprejery na Táborsku pokračovalo i na přelomu loňského a tohoto roku. Po událostech, o kterých jsme informovali na sklonku loňského roku, viz.:

https://www.policie.cz/clanek/sprava-jihoceskeho-kraje-zpravodajstvi-vandal-sprejer.aspx ,

https://www.policie.cz/clanek/posprejovani-fasady-domu-162374.aspx ,

https://www.policie.cz/clanek/sprejeri-dale-utoci.aspx , šetříme další tři skutky.

V době od 28. do 30. prosince 2018 vandalové posprejovali nápisy černé barvy železniční vagón, odstavený na táborském vlakovém nádraží. Další škodu pak sprejeři napáchali v době od 29. do 30. prosince 2018, kdy černými nápisy poškodili fasádu domu v Růžové ulici v historickém centru města. Poslední skutek byl policii oznámen na Nový rok, kdy sprejeři v noci z 31. prosince 2018 na 1. ledna 2019 opět škodili na táborském vlakovém nádraží, kdy barevnými nápisy počmárali další železniční vagón.  

Od poloviny měsíce prosince loňského roku tak sprejeři v Táboře a v nedalekém Sezimově Ústí napáchali souhrnnou škodu za bezmála 90 000 korun.

Opětovně na uvedenou trestnou činnost upozorňujeme. Žádáme tímto každého, kdo by měl k ustanovení totožnosti pachatelů tohoto jednání jakékoliv důvodné informace, aby je předal policistům na jejich služebně v Divadelní ulici v Táboře či telefonní lince 974 238 700. Aktuální výskyt sprejerů v ulicích pak prosím neprodleně oznamte policii na linku číslo 158. Děkujeme.

por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz , krpc.pio@pcr.cz

2. ledna 2019

vytisknout  e-mailem