Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Sprejeři v rukou policie

LOUNY - Škoda přesahuje dvacet tisíc... 

V rukou policistů skončili dva sprejeři ve věku 18 a 20 let ze Žatce, kteří v tamní lokalitě ničili fasády různých objektů. Celkem sedm skutků má na svědomí starší z nich, který postříkal například řadové garáže v Plzeňské ulici, zeď sběrny kovového odpadu, opěru železničního mostu v Libočanech či domek na jedné železniční zastávce již v chomutovském okrese.  Další dva skutky spáchali mladíci společně. Poničili sprejem opěru mostu přes řeku Ohři v Žatci a dále postříkali pilíř železničního mostu na trati Žatec - Plzeň. Svým počínáním způsobili škodu za celkem 21 792 Kč. Oběma sprejerům sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu poškození cizí věci, za což trestní zákoník ukládá trest odnětí svobody až na jeden rok.

Z garáže zmizely věci za tisíce

Z úterý na středu si vyhlédl jednu řadovou garáž v Dobroměřicích na Lounsku dosud nezjištěný poberta. Násilným způsobem vnikl dovnitř a odcizil zde odstavený moped zn. Stadion, hydraulický hever a dvě autobaterie. Dále poškodil lak u zaparkovaného vozidla zn. Peugeot 306. Majitel škodu vyčíslil na celkem 21 800 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a poškození cizí věci, po pachateli pátrají.

Ukradl brašnu s notebookem

Sdělením podezření z trestného činu krádeže ve zkráceném přípravném řízení skončilo počínání 21letého mladíka z Mostecka. Ten si ve středu dopoledne, u vstupní brány do areálu jednoho školního zařízení v Podbořanech, vyhlédl zavěšenou brašnu s notebookem na plotě a v nestřeženém okamžiku ji odcizil. Poškozenému tím způsobil škodu za bezmála deset tisíc korun. Následně byl odhalen a bez potrestání nezůstal. Za trestný čin krádeže mu hrozí podle trestního zákoníku až dvouletý pobyt za mřížemi.

Zloděj se zaměřil na pozinkované sloupky

V katastru obce Touchovice řádil v minulých dnech neznámý pachatel. Vyhlédl si objekt vysílače mobilních telefonů jedné společnosti a odtud odcizil pozinkované sloupky a vrata, které byly součástí oplocení uvedeného vysílače. Způsobená škoda byla odhadnuta na 10 tisíc korun. Policisté případ šetří jako trestný čin krádeže, po pachateli pátrají.

Další zprávy vyjdou v pondělí 5. prosince 2011.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 1. prosince 2011

 

 

     

vytisknout  e-mailem