Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Sprejerství ve velkém

PRAHA VENKOV-ZÁPAD – Policisté po vandalovi pátrají. 

Policisté z okresu Praha venkov-západ se v současné době zabývají třemi případy sprejerství, ke kterým došlo v Hostivicích, v Tuchoměřicích a ve Všenorech.

První případ řeší policisté z obvodního oddělení Řevnice, kterým bylo nahlášeno 17. října 2020 posprejování nádražní zdi ve Všenorech, u křižovatky ulic U silnice a Nad nádražím. Neznámý pachatel posprejoval fasádu černo-stříbrným nápisem o rozměru 2 metry na 4 metry. Škoda byla předběžně vyčíslena na 9 tisíc korun.

Dalším objektem vandala bylo osobní vozidlo Citroen, které bylo zaparkované v Hostivicích v ulici Železničářů. Neznámý pachatel poškodil vozidlo v době od ranních 9 hodin do odpoledních půl páté 20. října, a to takovým způsobem, že na zadní část pravého boku vytvořil několik nápisů. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 4 tisíce korun.

V katastrálním území Tuchoměřic nezjištěný pachatel v blíže nezjištěné době poškodil dvě trafostanice. U první, umístěné v křižovatce ulic V Kněžívce a Ke Kopanině, namaloval zelenou barvou různé znaky. U druhé, která je umístěna na křižovatce ulic Ke Kopanině a Opuková, taktéž namaloval zelenou barvou znaky. Škoda na poškozených trafostanicích doposud nebyla vyčíslena.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov-západ
23. října 2020

vytisknout  e-mailem