Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Sražený chodec a auto ve stromě

ZLÍNSKO: Sobotní bilance dopravních nehod na Zlínsku.  

Obě sobotní nehody mají společného jmenovatele. Je jím nízký pravděpodobných viníků, kteří skončili s těžkými zraněními v nemocnici.

V sobotu po půl druhé ráno chtěl dvacetiletý mladík přejít přes komunikaci u restaurace v centru Zlína mimo přechod pro chodce. Vkročil do vozovky zpoza zaparkovaných vozidel taxislužby a projíždějící řidič již nestačil zareagovat. Chlapce srazil a způsobil mu těžké zranění. Při nárazu se lehce zranila i jednadvacetiletá dcera a jednapadesátiletá žena řidiče. Dechová zkouška u šedesátiletého řidiče byla negativní. Škoda na vozidle činí asi dvacet tisíc korun. U zraněného chlapce byl nařízen odběr krve na přítomnost alkoholu ve zdravotnickém zařízení, protože nebylo možné z důvodu zranění v obličeji provést dechovou zkoušku.

Tentýž den patnáct minut po desáté hodině večer jela skupina mladých lidí ze Slavičína do Lipové. Jednadvacetiletý řidič Škody Octavia nezvládl řízení vozu a vjel vlevo mimo vozovku do příkopu, přes který pokračoval dál v jízdě. Zastavil jej až vzrostlý strom. Při nárazu došlo k těžkému zranění řidiče a lehkému zranění obou spolujezdců, osmnáctileté dívky a devatenáctiletého chlapce. Všechny tři převezla rychlá záchranná služba do Zlínské nemocnice. U řidiče nemohla být provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu, proto byl nařízen odběr krve. Zranění spolujezdci nadýchali 0,7 a 0,26 promile alkoholu.

 

 

21. dubna 2015, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem