Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Sražený chodec zůstal ležet bez pomoci v příkopu

HAVLÍČKOBRODSKO: Po řidiči, který z místa nehody ujel, policisté pátrají 

Havlíčkobrodští policisté pátrají po řidiči, který vozidlem srazil chodce a z místa odjel. Zraněného muže nalezl až další náhodný řidič, který mladíkovi poskytl pomoc a přivolal zdravotníky.
 
V pondělí 23. září přijali policisté před půl šestou večer na tísňové lince 158 oznámení o nalezení zraněného muže u silnice mezi obcemi Příjemky a Střížov. Mladík ležel v silničním příkopu přibližně 300 metrů za obcí Příjemky. Muž, který zraněného nalezl, přivolal zdravotnickou záchrannou službu. Na místo vyjela také policejní hlídka. Zdravotníci zraněného devatenáctiletého mladíka ošetřili a převezli ho do havlíčkobrodské nemocnice. Policisté provedli na místě šetření a zjistili, že mladý muž šel kolem páté hodiny večer po silnici a neznámé vozidlo chodce zachytilo. Mladý muž upadl do pravého silničního příkopu ve směru na obec Střížov, kde zůstal ležet. Řidič neznámého vozidla z místa ujel a chodec byl nalezen až řidičem jiného projíždějícího automobilu. U chodce policisté provedli dechovou zkoušku, při které u něho požití alkoholu vyloučili. Dále o události informovali blízké příbuzné zraněného muže. Policisté místo dopravní nehody ohledali a zadokumentovali, dále zajistili stopy. Dopravní nehodu, její průběh a veškeré okolnosti zjišťují a po neznámém řidiči a vozidle pátrají.
 
Policisté se obracejí na občany s žádostí o spolupráci. Žádáme občany, kteří střet vozidla s chodcem viděli, podezřelého vozidla si v lokalitě všimli, mají informace o automobilu, které je aktuálně pravděpodobně drobně poškozené na pravé straně, nebo by policistům mohli poskytnout informaci směřující k vypátrání neznámého řidiče nebo nalezení vozidla, aby se přihlásili na tísňové lince 158.
 
por. Bc. Jana Kroutilová, komisař
24. září 2013 

vytisknout  e-mailem