Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Srazil cyklistu a od nehody ujel

OLOMOUCKO - Mladý řidič auta srazil cyklistu, který na místě svým zraněním podlehl. 

Kriminalisté územního odboru Olomouc zahájili trestní stíhání 22letého muže pro přečiny usmrcení z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku.
V sobotu 20. července jsme krátce po půl dvanácté večer vyjížděli k oznámené dopravní nehodě na silnici II. třídy mezi obcemi Senice na Hané a Unčovice. Po příjezdu na místo jsme ihned začali poskytovat první pomoc 42letému cyklistovi. I přes veškerou snahu jak policistů, tak přivolaných záchranářů muž svým zraněním na místě podlehl.
Na základě zjištěných okolností na místě a zraněním 42letého muže bylo zřejmé, že jej srazilo auto. Přičemž řidič na místě po dopravní nehodě nezastavil a ujel neznámo kam.
Díky zajištěným stopám na místě činu a zjištěným poznatkům jsme ihned začali intenzivně pátrat po zúčastněném osobním vozidle, které se podařilo díky skvělé operativně pátrací činnosti dohledat v pondělí 22. července na zahradě rodinného domu v obci na Olomoucku. Záhy se kriminalistům podařilo najít také řidiče auta, kterého po předchozím souhlasu státního zástupce zadrželi.
Kriminalisté po výslechu obviněného podali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí muže do vazby.

V případě prokázání viny a odsouzení tak obviněnému hrozí trest odnětí svobody na jeden rok až šest let.

por. Mgr. Ivana Skoupilová
24. července 2024

vytisknout  e-mailem