Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Srazil tři chodce a z místa ujel

JABLONEC NAD NISOU - Těžce zraněným chodcům řidič neposkytl ani pomoc. 

      V pátek 20. února v 17.50 hodin na silnici č. I/10 v Desné III v ulici Krkonošská jel devětadvacetiletý řidič s vozidlem zn. Opel Corsa ve směru od Kořenova na centrum města. Při sjezdu úseku v klesání neodhadl boční odstup tří protijdoucích chodců, kteří šli při okraji vozovky a tyto srazil. Řidič ovšem na místě této dopravní nehody nezastavil a zraněným chodcům neposkytl ani pomoc - dva chodci nárazem utrpěli těžká zranění s doposud neupřesněnou dobou léčení a jeden chodec utrpěl zranění lehké. Řidič odjel domů, kde se s tím, co se stalo, svěřil své družce, která následně věc oznámila na policii. Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku, kterou mu v dechu naměřili hodnotu alkoholu 1,28 promile. Muž se rovněž podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve.

     V průběhu prováděného opatření ovšem družka řidiče opět kontaktovala policii, kdy uvedla, že řidičem uvedeného vozidla v době dopravní nehody byla ona., přičemž její druh seděl na místě spolujezdce. Toto ale zase popřel řidič a uvedl, že v době nehody ve vozidle vůbec nejel...V tomto okamžiku bylo na policistech celou věc, ve které zahájili úkony trestního řízení, objasnit a na základě všech zjištěných skutečností ustanovit osobu řidiče uvedeného vozidla. Na vyšetřování se v tomto okamžiku podíleli nejen dopravní policisté, ale i zkušení kriminalisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování. Výsledkem jejich dobré práce bylo to, že řidiči i jeho družce jejich smyšlené verze o dopravní nehodě vyvrátili na základě zjištěných důkazů.

      Zadrženému řidiči následně v sobotu policejní vyšetřovatel sdělil obvinění ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví, neposkytnutí pomoci a ohrožení pod vlivem návykové látky, za které mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.


vytisknout  e-mailem