Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Srazil ženu na přechodu

TEPLICE - Dopravní nehoda skončila zraněním; Vyspal se a nezaplatil... 

Nehoda na přechodu
     Z přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti obvinil policejní komisař cizince, který v úterý odpoledne v centru Teplic porazil osobním vozidlem chodkyni. Žena, která šla po přechodu pro chodce, utrpěla těžká zranění, která si vyžádají několikatýdenní léčbu. Muži hrozí před souden trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři léta.
 
Přespal a nezaplatil
    Tři měsíce unikal spravedlnosti 30letý muž z Mostu, který se koncem června ubytoval v teplickém hotelu a nezaplatil za ubytování. V recepci si rezervoval ubytování na 2 dny, přičemž sdělil, že zaplatí po skončení pobytu. Hned druhý den však z hotelu odešel, aniž by nocleh uhradil. Obsluha navíc zjistila, že si z pokoje odnesl 2 sady ručníků, otvírák na víno, elektronickou kartu od pokojových dveří a obsah minibaru. Škoda sice nepřesáhla pětitisícovou hranici, ale vzhledem k tomu, že podvodník byl již v posledních třech letech odsouzen za majetkovou trestnou činnost, bylo jeho jednání kvalifikováno jako trestný čin, za který mu hrozí až tři roky za mřížemi.
 
Místo rádia vzal celé auto
     Policisté obvinili z přečinu krádeže 18letého mladíka, který v červnu letošního roku odcizil v Bílině osobní vozidlo. Nejdříve chtěl z auta jen odcizit rádio, ale poté, co v přihrádce palubní desky nalezl rezervní klíče, využil příležitosti a z místa činu vozem odjel. Ukradené auto odstavil u nedaleké restaurace a rádio prodal. Teď poputuje před soudce, který ho může poslat až na dva roky za mříže.
 
Loupež objasněna za dvě hodiny
    Místní a osobní znalost svěřeného okrsku a lidí v něm žijících se osvědčila policejní hlídce z Bíliny. Na obvodním oddělení přijali oznámení poškozeného, kterého přepadl neznámý pachatel a pod pohrůžkou násilí jej okradl o peníze a mobilní telefon. Na základě poskytnutého popisu bylo hned policistům jasné, kdo se loupeže dopustil. Šli najisto a během dvou hodin známého recidivistu dopadli a zadrželi. Jelikož loupež je podle trestního zákoníku zvlášť závažným zločinem, hrozí násilníkovi až deset let ve vězení.
 
Teplice, 16. 9. 2010, nprap. Daniel Vítek

vytisknout  e-mailem