Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Srazili se na cyklostezce

Opavsko - výzva svědkům nehody a požár lesa 

Dne 16. července 2015 v 18:30 hodin jela na dámském jízdním kole značky Leader Fox ve směru na Opavu po cyklostezce 73letá žena. Mezi obcemi Opava a Malé Hoštice se míjela s neznámým cyklistou, přičemž mělo dojít ke střetu její levé horní končetiny a levé části řídítek cyklisty. Žena po střetu upadla na zem a následně se skulila až k břehu řeky. Neznámý cyklista z místa nehody ujel. Zkouška na alkohol u cyklistky vyzněla negativně. Zraněná žena se nechala dodatečně ošetřit v nemocnici v Opavě. Bylo zjištěno, že utrpěla zranění povahy lehké.
 
Dopravní policisté zjistili, že neznámý cyklista je přibližně ve věku 60 až 65 let, šedých vlasů. Na očích měl dioptrické brýle, na hlavě cyklistickou přilbu a byl oblečen do červeno-černého cyklistického dresu.   
 
Žádáme případné svědky, kteří by mohli, k nehodě a osobě neznámého cyklisty poskytnout jakékoliv informace, aby se ozvali na linku dopravního inspektorátu Opava 974 737 581 nebo mobilní telefonní číslo 606 737 187. Zároveň vyzýváme neznámého muže, aby policisty kontaktovali na výše uvedených linkách.
 
 
 

Další zpráva

 
 
Požár lesa v katastru obce Mikolajice
 
Policisté obsluhující tísňovou linku dne 20. července 2015 před 15. hodinou obdrželi telefonické oznámení od občana o požáru lesního porostu u obce Mikolajice. Vítkovskými policisty bylo zjištěno, že došlo k zahoření lesního porostu na parcele v katastru obce Mikolajice, na rozloze asi 25 hektarů. Na místě zasahovaly tři jednotky hasičského záchranného sboru z Vítkova, Opavy a Hlučína včetně helikoptéry letky Policie České republiky. Zakročovalo i několik jednotek dobrovolných hasičů z Melče, Jakartovic, Litultovic, Dolních Životic, Jakubčovic a Hradce nad Moravicí. Policisté obvodního oddělení Vítkov v době požáru prováděli odklon dopravy mezi obcemi Melč a Mikolajice. Požár byl po půl šesté ráno lokalizován a v současné době probíhá dohašovaní. Škoda na lesním porostu byla předběžně vyčíslena na 6 milionů korun. Příčiny požáru nejsou zatím známy. Případ pošetřuje okresní vyšetřovatel hasičů za součinnosti policistů.
 
 
 
    nprap. Bc. Pavla Welnová
             vrchní inspektor
skupina tisku a prevence Opava

 

Opava, 21. července 2015

vytisknout  e-mailem