Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Srážka chodce s vozidlem v Krušovicích na Rakovnicku

Chodec nadýchal 1,81 promile alkoholu v dechu. Utrpěl lehká zranění 

Sražený chodec v Krušovicích na Rakovnicku
 
     Dne 23. února 2013, došlo na silnici I/6, v katastru obce Krušovice, k dopravní nehodě mezi osobním automobilem Škoda Octavia, které řídil devětačtyřicetiletý cizinec a chodcem, jednačtyřicetiletým mužem z Rakovnicka.
      K nehodě došlo tak, že řidič osobního vozu jel po silnici ve směru od obce Řevničov na obec Krušovice. Po projetí pravotočivé zatáčky v obci spatřil chodce, který měl v době nehody přecházet mimo přechod pro chodce a to, šikmo přes komunikaci, ve směru z leva do prava. Řidič osobního vozidla se snažil vozidlo strhnout do levého jízdního pruhu, střetu však již nedokázal zabránit. 
      Na vozidle došlo k poškození pravé přední části. Chodec byl zraněn lehce, byl převezen do nemocnice v Rakovníku. U řidiče byla provedena orientační dechová zkouška s negativním výsledkem. U chodce byla zkouška provedena také, ovšem s pozitivním výsledkem. V nemocnici nadýchal hodnotu 1,81 promile alkoholu v dechu. U chodce byl nařízen odběr krve, který přesně určí hladinu alkoholu v krvi. Technická závada na vozidle nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna. Škoda na vozidle byla vyčíslena cca 10.000,- Kč.
      Příčinu dopravní nehody, míru zavinění a další okolnosti i nadále prošetřují policisté z rakovnického dopravního inspektorátu.
 
nprap. Jana Žáčková
25. února 2013 
 

vytisknout  e-mailem