Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Srážka cyklisty s vozidlem

Strakonice – Policisté žádají řidiče vozidla úterní dopravní nehody, aby se přihlásil na Policii ČR (hl. schránka 974 237 116). 

     V úterý 4. května 2010 kolem 17:45 hod. se stala v ulici Komenského, na křižovatce u teplárny ve Strakonicích, dopravní nehoda. Srazil se zde cyklista s osobním automobilem.
     Cyklista jel po místní komunikaci od mostu Jana Palacha k nádraží, kde na křižovatce jej srazil řidič vozidla, který přijížděl z vedlejší silnice ulicí Holečkova.
     Po střetu řidič se svoji spolujezdkyní nabídli cyklistovi pomoc, případné přivolání sanitky. To však cyklista odmítl. Po vzájemné dohodě se nakonec oba účastníci dopravní nehody rozloučili a rozjeli každý svým směrem.
     Jak se ale později ukázalo, cyklista musel nakonec vyhledat lékařské ošetření, které potvrdilo lehké zranění (zlomená žebra). V případě zranění osob při dopravní nehodě je povinností oznámit dopravní nehodu Policii ČR.  Ošetřující lékař potvrdil Policii ČR, že při dopravní nehodě došlo ke zranění cyklisty.  K doplnění dalších informací o dopravní nehodě, srážce cyklisty a řidiče osobního vozidla, která se stala v úterý v podvečer (17:45 h) na křižovatce u teplárny ve Strakonicích, žádají dopravní policisté účastníka nehody, řidiče vozidla, případně jeho spolujezdkyni, aby se přihlásili na lince 158 nebo osobně na Územním odboru Strakonice, v ulici Plánkova 629. Policisté se obrací též na svědky uvedené dopravní nehody, kteří by mohli podat jakékoli informace o nehodě.
 
por. Mgr. Nováková Jaromíra, (pisst@mvcr.cz)
10. května 2010

vytisknout  e-mailem