Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Srážka dvou osobních vlaků

SOKOLOVSKO – DODATEK-Obviněn 58letý muž.  

V neděli dne 10. 7. 2016 kolem sedmé hodiny ranní došlo poblíž železniční stanice Rotava ke srážce dvou osobních vlaků. Při nehodě došlo ke zranění 5 osob. Škoda na obou vlacích byla předběžně odhadnuta na částku kolem jednoho milionu korun. Událost na železnici sokolovští kriminalisté prošetřují pro podezření ze spáchání přečinu Obecné ohrožení z nedbalosti.

nprap. Kateřina Krejčí
11. 7. 2016 

Ve středu dne 23. 11. kriminalisté v Sokolově zahájili trestní stíhání 58 letého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinu Obecné ohrožení z nedbalosti, za který muži v případě odsouzení hrozí ve druhém odstavci trest odnětí svobody až na pět let.

K události na železnici mělo na začátku července dojít tak, že obviněný muž  jako strojvedoucí osobního vlaku na jednokolejné železiční trati nezastavil v místě určeném k zastavení, nesplnil svoji povinnost ohlásit dispečerce příjezd do stanice a dále pokračoval v jízdě. Následně došlo ke srážce s protijedoucím osobním vlakem. Celkem při události došlo ke zranění 5 osob. Škoda byla předběžným vyjádřením odhadnuta na částku téměř jeden a půl milionu korun.

nprap. Kateřina Krejčí
25. 11. 2016

 

vytisknout  e-mailem