Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Srážky se zvěří

ŽĎÁRSKO: Tento měsíc bylo zadokumentováno již 9 nehod 

K dalším dvěma střetům se zvěří došlo na silnicích Žďárska včera večer a dnes ráno. Na silnicích od začátku tohoto roku došlo již k 38 srážkám se zvířaty. Nejvíce střetů se přihodilo v měsíci dubnu (9) a prozatím i v tomto měsíci, kdy policisté zadokumentovali již 9 dopravních nehod s lesní zvěří.

V pondělí 16. července 2012 před 22. hodinou jel padesátiletý řidič s osobním automobilem Škoda Octavia po silnici II. třídy mezi obcemi Rudolec a Nové Veselí. Zvíře mu do cesty vběhlo z pravé strany. Muž už nedokázal vůz zastavit a došlo ke střetu, po kterém srna nebo srnec z místa utekl. Řidič zraněn nebyl. I jeho dechová zkouška byla negativní. Na vozidle vznikla škoda ve výši asi 10 000 korun.

K dalšímu střetu došlo dnes ráno deset minut po 3. hodině na Velkobítešsku. Šofér projížděl s nákladní soupravou po silnici II. třídy mezi obcemi Přibyslavice a Velká Bíteš, když z levé strany vběhla na sinici srna. Řidič soupravu nedokázal již zastavit a srnu srazil. Ta zůstala na místě usmrcena. Policisty provedená dechová zkouška byla negativní. Způsobená škoda je vyčíslena na 19 000 korun.

por. Mgr. Jana Martincová, komisař

17. července 2012

vytisknout  e-mailem