Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Srnci skáčou do cesty

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Pozor na zvěř v úsecích mezi vesnicemi! 

 

O tom, že je v tomto období potřeba jezdit obezřetně v polních a lesních úsecích, svědčí srážky se zvěří z uplynulých dní. Za poslední dva dny došlo na Uherskohradišťsku ke čtyřem srážkám se srnčí zvěří. Zvěř byla většinou usmrcena, lidé vyvázli bez zranění.

Těsně před půlnocí v úterý 3. května jel od Bánova na Uherský Brod sedmadvacetiletý muž v octavii. Najednou z levé strany vyskočil srnec a začal přebíhat přes silnici. Řidič nemohl už nic dělat a levou částí srnce srazil. Po nárazu srnec zhasl. Na autu vznikla škoda pětatřicet tisíc korun. O dvě hodiny předtím došlo mezi Kunovicemi a Hlukem ke střetu mezi dodávkou a srncem. Na mercedesu vznikla škoda asi třicet tisíc korun a srnec byl usmrcen.

K další srážce se srncem došlo v pondělí v devět hodin večer mezi Březolupy a Šarovy. Před octavii skočil najednou srnec. Srážce už nešlo zabránit. Sražený srnec byl usmrcen a na autu vznikla jen menší škoda. Ve stejný den po šesté hodině ráno jel pětačtyřicetiletý muž mezi Veletinami a Podolím. Zleva mu z bezprostřední blízkosti skočila do dráhy srna. Došlo ke srážce, po níž srna odběhla pryč a na autě vznikla menší škoda.

Od začátku letošního roku policisté vyjížděli již k jednadvaceti oznámeným srážkám se zvěří. S auty se střetla dvě divoká prasat, jeden daněk, jeden zajíc a zbytek byli srnci a srny. Policisté doporučují všem řidičům věnovat maximální pozornost při jízdě v polních a lesních úsecích! Protože k těmto nehodám může dojít téměř kdekoliv, je vhodné jet ve zmíněných úsecích velmi obezřetně, tedy takovou rychlostí, aby řidič mohl adekvátním způsobem zareagovat (brzdit, měnit směr). Obezřetná jízda a přiměřené reakce při spatření zvěře by měly přispět k tomu, aby nedošlo k vážnějším následkům při vyhýbání zvěři nebo při přímém střetu s ní.


 

4. květen 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

1 srazeni srnci

1 srazeni srnci 

Detailní náhled

2 srazeni srnci

2 srazeni srnci 

Detailní náhled

3 srazeni srnci

3 srazeni srnci 

Detailní náhled

5 srazeni srnci

5 srazeni srnci 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem