Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Srpnová krádež objasněna

PELHŘIMOVSKO: Měď prodal do výkupny  

V těchto dnech se podařilo kamenickým policistům objasnit krádež, ke které došlo koncem srpna. V místní části Vodná je budova bývalého kravína, která nyní slouží jako skladovací a provozní prostor pro výrobu keramiky. Do prostoru, kde se míchá keramická hlína, vnikl v srpnu neznámý pachatel, který zde odcizil čtyři elektrické prodlužovací kabely 380 V v celkové délce sto metrů a osm zásuvek a zástrček.
 
Při pátrání po pachateli se projevila dobrá místní znalost policistů a jejich precizní práce. „V průběhu šetření tohoto případu, jsme zjistili, že krádež kabelů má na svědomí pětadvacetiletý muž z Jindřichohradecka, který přechodně bydlí na Kamenicku", sdělil vedoucí obvodního oddělení v Kamenici nad Lipou npor. David Švéda. „ Mladík se při výslechu  ke krádeži přiznal. Kabely a zásuvky odnesl domů. Oloupané měděné dráty pak prodal do výkupny druhotných surovin a získané  peníze si ponechal pro svoji potřebu", vysvětlil npor. Švéda.
Pachatel odcizením kabelů způsobil majiteli objektu škodu ve výši téměř devět tisíc korun.
 
Mladému muži policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádež. Mladík má za sebou pestrou trestní minulost. Za obdobnou majetkovou trestnou činnost byl již stíhán. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. 
 
Za prvních osm měsíců jsme zadokumentovali 184 případů krádeží vloupáním. Z toho 82 případů bylo objasněno, což činí 44,57 procent.


por. Bc. Hana Kotková, komisař
3. října 2012

vytisknout  e-mailem