Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Srpnová loupež objasněna

PLZEŇ - Plzeňští policisté dopadli pachatele brutálního loupežného přepadení. 

    Téměř čtyřměsíční usilovná, mnohdy až mravenčí práce policistů Služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Plzeň a jejich profesionální přístup k výkonu služby přinesly velký úspěch v podobě objasnění loupežného přepadení mladého muže.  V průběhu vyšetřování loupeže, ke které došlo na území města Plzně začátkem srpna tohoto roku, policisté zjistili řadu indicií, které vedly k úspěšnému odhalení pachatelů.

     Případ se odehrál dne 9. srpna ve čtvrt na sedm ráno před jedním z nočních barů v Plzni na Slovanech. Samotný příběh však započal přímo v baru pár minut před šestou hodinou, když barmanka zjistila, že jeden z hostů usnul na židli u svého stolečku. Když k zákazníkovi přistoupila a chtěla jej vzbudit, oslovili ji dva mladíci. Ti jí pověděli, že spící muž je jejich kamarád a že se o něj postarají. Jak slíbili, tak učinili. Muže vzbudili a v poklidu jej vyvedli ven před podnik. Devětadvacetiletý muž však venku zjistil, že si uvnitř zapomněl cigarety, a do baru se vrátil. Zatímco jeden z pachatelů jej následoval, druhý čekal venku. Když se host opět vydal ven a chtěl vyjít ven z baru, první z podezřelých jej uchopil za oděv a velkou silou do něj strčil tak, že napadený doslova vypadl vchodovými dveřmi ven na chodník. V okamžiku, kdy se pokoušel ze země zvednout, druhý pachatel jej vší silou kopl přímo do obličeje. V důsledku úderu napadený muž opět upadl na zem a během pádu se hlavou udeřil o chodník. Útočníci využili bezbrannosti poškozeného a sebrali mu mobilní telefon a batoh, který měl u sebe. Pak z místa odešli. O takto získané věci se pak spravedlivě podělili. Napadený muž byl s otřesem mozku a kontuzí nosu převezen do plzeňské nemocnice.

      Plzeňští kriminalisté během vyšetřování tohoto zvlášť závažného zločinu získali mnoho poznatků, které je dovedly k osobám obou pachatelů. Přestože totožnost prvního z nich, teprve osmnáctiletého Plzeňana, odhalili zhruba dva týdny po spáchání trestného činu, druhý, o sedm let starší spolupachatel jim stále unikal. Tohoto se podařilo odhalit a dopadnout až nyní. Proti oběma agresorům policisté zahájili trestní stíhání ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež, za který jim v případě pravomocného odsouzení hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

por. Ing. Hana Štefflová
2. prosince 2016

 

 

vytisknout  e-mailem