Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Stačilo 5 minut

LITOMĚŘICE – Přišel o dvanáct tisíc; Kola si neužil; Okapy v kurzu 

Ze svého vozidla zaparkovaného v Roudnici nad Labem v ulici Řípská se v úterý v dopoledních hodinách vzdálil poškozený muž na necelých pět minut. Tato krátká doba stačila neznámému lapkovi k tomu, aby si přivlastnil batoh ležící uvnitř neuzamčeného vozidla. Poškozený tak přišel o batoh, který obsahoval peněženku s finanční hotovostí, osobní doklady a další osobní věci v celkové hodnotě 12 tisíc korun. Pro trestný čin krádeže pátrají po neznámém pachateli policisté z místního obvodního oddělení.
 

Kola si neužil
Ze dvora obytného domu v Libochovicích odcizil v noci na pondělí neznámý lapka jízdní kolo. Po překonání oplocení si odnesl pánský bicykl v hodnotě 6 tisíc korun. Následující den se podařilo libochovickým policistům zloděje vypátrat. Pomohla jim místní znalost a stopa, kterou pachatel zanechal na místě činu. Ve středu si 25letý muž z Libochovic převzal z rukou policistů podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Za krádež bicyklu hrozí dotyčnému až dvouleté vězení.
 

Okapy jsou v kurzu
Během víkendových dnů přijali policisté oznámení o krádežích okapů hned na třech místech litoměřického okresu. Prvním případem se zabývali policisté v Libochovicích. Zde neznámý pachatel přelezl oplocení domu a odcizil osm metrů okapového svodu, následně přelezl zeď na sousední pozemek, kde z domu demontoval šest metrů okapového svodu i s koleny. Škoda přesahuje 2 tisíce korun. Za přečin krádeže a porušování domovní svobody hrozí neznámému pachateli v případě dopadení až tříletý trest odnětí svobody.
 

Další případ krádeže okapů vyšetřují policisté v Litoměřicích, kde z rodinného domu zmizelo osm metrů okapů včetně kolen a okapových spojek. V tomto případě škoda dosahuje pětitisícové hodnoty. Případ je vyšetřován jako přečin porušování domovní svobody.
 

U Roudnice nad Labem zase odcizil neznámý pachatel okapovou soustavu z garáže u domu. Po překonání oplocení si část okapů odnesl a další část poškodil. Celková škoda se vyšplhala na třináct tisíc korun. Policie případ kvalifikovala jako přečiny krádež vloupáním a porušování domovní svobody.
 

25. 4. 2013
nprap. Pavla Kofrová
 

vytisknout  e-mailem