Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Stačilo jen jedno otočení

HODONÍNSKO: Nakupující ženy přišly o kabelky 

Policisté z Veselí nad  Moravou včera museli řešit hned dva případy ukradených kabelek. Oba případy se odehrály během pár minut a společné mají to, že kabelky přišly nakupující ženy.
První okradenou je osmasedmdesátiletá žena, která nakupovala ve veselském  supermarketu. Zloděj či zlodějka využil situace, kdy se nakupující otočila k chladícímu boxu pro zboží. Z háčku nákupního vozíku odcizil zavěšenou kabelku. V té měla paní uloženou peněženku, osobní doklady, platební kartu a mobil. Zloděj jí tak způsobil celkovou škodu téměř 10tisíc korun.
Jen o patnáct později došlo k obdobné krádeži v jiném obchodě. Okradena byla tentokrát dvaačtyřicetiletá žena. Scénář krádeže byl naprosto stejný.  Kabelka zmizela z nákupního košíku. Pachatel tak snadno přišel k finanční hotovosti, platební kartě (s přiloženým pin kódem!!!), osobním dokladům a mobilnímu telefonu. Okradená žena si škodu vyčíslila na 12tisíc korun.
Zlodějům jistě nezbylo nic jiného než zaplesat nad snadným výdělkem, ke kterému přišli díky lidské nepozornosti.
 

A tak policisté opět a zase apelují na všechny nakupující : „Chovejte se vždy tak, jako by zloděj stál přímo za vámi a chraňte si své věci před odcizením.“

nprap. Petr Zámečník

vytisknout  e-mailem