Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Stále připomínáme - "Auto není trezor"

BŘECLAVSKO: Několik případů vykradených aut v rekreačních oblastech. 

Břeclavsko - Náš region je oblastí, kam každoročně v turistické sezoně míří stovky návštěvníků. Zejména Lednicko-valtický areál, Mikulovsko či oblast kolem Novomlýnských nádrží jsou dlouhodobě navštěvovaná místa také ze strany nepoctivců, kteří vykrádají odstavená vozidla. Z tohoto důvodu bychom chtěli občanům znovu připomenout známé heslo „Auto není trezor“.

Několik vloupání policisté již evidují. Uplynulou neděli překvapilo majitele vykradené vozidlo u obci Klentnice, kdy pachatel využil situace a zmocnil se během půlhodinky osobních věcí, které zde měli cizinci odložené. Jednalo se o navigaci, digitální fotoaparát, sportovní výbavu a další oblečení. Vzniklá škoda se vyšplhala na téměř 140 tisíc korun. Uplynulý týden nám také oznamovali krádež věcí z dalších dvou vozidel – jedno bylo odstaveno u kolonády Raisna a druhé u odbočky na Janův hrad. I v těchto případech přišli návštěvníci památek o veškeré osobní věci, které v autech ponechali. Zmizely kabelky, batohy, doklady i platební karty.
Přestože se policisté průběžně zaměřují na  osvětu a neustále upozorňují, aby lidé nenechávali v autech viditelně odložené cennosti, s obdobnými případy se neustále potýkáme. Z uvedeného důvodu znovu připomínáme, aby si lidé chránili svůj majetek a nespoléhali na to, že jim se něco takového přeci nemůže stát.  
por. Haraštová, 17. května 2013  vykrádání aut.wav

vytisknout  e-mailem