Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Stalking po česku

TEPLICE - Vyhrožoval ženě zabitím, Vykradená chata, Do kočárku peněženku ne.. 

Do kočárku peněženku raději ne
 
V neděli v podvečer šla nakoupit maminka s kočárkem do prosetického Penny marketu. Z obchodu se však vracela o peněženku lehčí. Tu si totiž uschovala do tašky, kterou měla pověšenou na rukojeti kočárku. Neznámý zloděj využil chvíli nepozornosti a peněženku z tašky vytáhl. V ní měla poškozená 600,.Kč a platební karty. Po zloději pátrají prosetičtí policisté.
 
 
 Stalking po česku
 
Z nebezpečného pronásledování, omezování osobní svobody a výtžnictví obvinil policejní komisař 20ti letého muže z Duchcova. Ten od srpna do současné doby několikrát nebezpečně vyhrožoval své bývalé družce. Po rozchodu vyhledával neustále její přítomnost, obden jí navštěvoval v zaměstnání, kde jí sledoval, sprostě jí nadával a vyhrožoval, že jestli se k němu nevrátí, tak jí zabije. Téměř denně jí také posílal sms zprávy, ve kterých opět vyhrožoval usmrcením. Při jednom kontaktu, když se s ním poškozená odmítla bavit, jí vlepil facku a vtáhl jí proti její vůli do vozidla a odvezl jí na neznámé místo do lesa, kde jí vyhrožoval, že jí zabije, pokud se k němu nevrátí. Poškozená mu z obavy o svůj život přislíbila návrat. Poté jí muž odvezl domů. Následující dny opět nastalo pronásledování v zaměstnání a vyhrožování podříznutím hlavy.
Po sdělení obvinění podal vyšetřovatel návrh na vzetí obviněného do vazby, čemuž soudce vyhověl. Na soud si tak agresor počká za mřížemi.
 
 
 
Z chaty zmizelo nářadí
 
V zimním období, kdy chaty a chalupy zejí prázdnotou, se tyto objekty stávají častým terčem zlodějů. O víkendu navštívil zloděj chatu v Bílině. Překonal pletivový plot o výšce 180cm, vnikl na pozemek zahradní chatky, kde odcizil hrábě, motyku, vidle,  krumpáč a  zahradní kolečko. Následně poškodil i dveře chaty a zevnitř si odnesl plynový vařič, rádio a kočárek. Majiteli vznikla odcizením věcí škoda přes 7 tisíc korun. Krádež nyní vyšetřují bílinští policisté.
 
Teplice, 19. prosince 2011, por.Bc.Ilona Novotná
 

vytisknout  e-mailem