Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Stalking po česku

TEPLICE - Vyhrožoval po sms, Chata byla dobře zabezpečená, Přišel o ledvinku..  

Stalking po česku
 
Z nebezpečného pronásledování byl obviněn 36letý muž z Dubí. Od poloviny listopadu 2009 do současné doby na blíže neurčeném místě nejméně 3 až 4krát měsíčně zasílal výhrůžné SMS zprávy své bývalé manželce, kdy v textu sms zpráv opakovaně požadoval finanční vyrovnání za společný byt a dále vyhrožoval újmou na zdraví. Za tento trestný čin, který  je v platnosti od nového roku hrozí pachateli až 1 rok odnětí svobody. Policisté za první čtvrtletí již obvinili z tohoto nového trestného činu 2 lidi.             
 
Elektronické zabezpečení chaty se vyplatilo
 
Zadržet pachatele vloupání do chatky se podařilo policistům na základě oznámení majitelky chaty. Té totiž přišel na mobil signál o narušení objektu. Žena neváhala a vyrozuměla o tom policii na lince 158. Policisté, kteří byli vysláni do zahrádkářské kolonie, zadrželi u chaty podezřelého muže. Ten přelezl drátěný plot a po vytržení visacího zámku vnikl na pozemek chaty, kde se vloupal do přístavku. Ze stěny pak odtrhl čidlo alarmu a ven na verandu vynosil kladivo, sekeru a vodovodní kohoutek. Víc už nestihl, neboť ho vyrušili policisté. Na obvodním oddělení v Teplicích mu pak bylo sděleno podezření z krádeže.
 
Hlídejte si osobní věci!
 
Nedostatečně si střežil své osobní věci návštěvník pohostinství v Trnovanech. Textilní ledvinku, ve které mě l klíče, doklady a platební kartu si zavěsil na opěradlo židle. To však byla příležitost pro zatím neznámého pachatele, který využil okamžiku a ledvinku odcizil. Policisté nabádají občany, aby si při návštěvě restaurací a podobných podniků dobře hlídali své věci. Stačí chvíle nepozornosti a stanete se obětí krádeže.
 
 Teplice, 2. dubna 2010, por.Bc.Ilona Novotná

vytisknout  e-mailem