Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se - 11.7.2008

“Malá SÍTA”, Prázdninový den s policií, “Samozvaní řidiči” 

     Ostravané si již zvykli na víkendová speciální policejní opatření nesoucí název “Síto”. Překvapení některých pak mohlo vzbuzovat netradiční “rozprostření malých sít” během úterní a středeční červencové noci (z 8/9.7. a z 9/10.7.2008). 
     První “malé síto” realizovali policisté pohotovostního pořádkového odboru (PPO) v teritoriu Ostrava-Hrabůvka a Ostrava-Zábřeh. Síto je určeno prioritně k předcházení trestné činnosti v těchto úsecích, ale také k dohledu nad dodržováním pravidel na silnicích. Devět policistů zkontrolovalo v průběhu akce 12 vozidel i 17 osob. Policisté detekovali 2 “podnapilé” řidiče a zadrželi jednu osobu pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Zadrželi i jednu osobu v celostátním systému pátrání, jednomu řidiči byla uložena bloková pokuta ve výši 500 korun.
Následnou noc je “sítko umístěno” do úseku Ostrava-Vítkovice a Ostrava-Mariánské Hory. Cíl akce je totožný, předcházet protiprávnímu jednání a je-li pácháno, pak zajistit jeho potrestání. “Malým sítem” prošlo 50 vozidel a 20 osob. V “sítu” uvízl jeden řidič ovlivněn alkoholem, navíc zadrželo i 2 osoby podezřelé ze spáchání trestných činů. Jeden z pachatelů mařil výkon úředního rozhodnutí (řídil motorové vozidlo i přes vyslovený zákaz řízení motorových vozidel), druhý je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. K prokázání totožnosti předvedli policisté jednu osobu. Opět zadrželi osobu “v pátrání”. Policisté uložili za přestupky v dopravě sedm blokových pokut ve výši 6200 korun, jedna pokuta byla uložena za přestupek proti veřejnému pořádku.
      Ostravští policisté pohotovostního pořádkového odboru jsou ale úspěšní i jinde. Justiční orgány Spolkové republiky Německo vyhlásily pátrání po 29letém muži. Toho si policisté všimli 9.7.2008, krátce po 19.30 hodin, v Ostravě-Mariánských Horách na Šimáčkově ulici. Muž se před hlídkou snažil ukrýt za křoví. Jeho snaha byla evidentně marná. Policisté provedli požadované úkony uvedené v systému pátrání. Muž vydal tři občanské průkazy dalších osob. Policistům sdělil, že předmětné doklady totožnosti nalezl poblíž železniční trati pod Frýdlantskými mosty.

vytisknout  e-mailem