Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se - 11.8.2008

“Kradl nač přišel”, “Jako malí kluci???”, “Ke kabelce násilím”, Zakázaný pobyt, Použil násadu krumpáče, Zranil ženu, Přepravoval “varnu”  

      Policejní komisař sdělil 8.8.2008 obvinění 19letému muži pro trestné činy krádež, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci. Obviněný měl v květnu odcizit z prodejny potravin v Ostravě-Porubě, cigarety a alkohol. Cestu za “ziskem” mu umožnilo odstranění visacích zámků a rozbití vstupních dveří prodejny. Krádeží tak vznikla škoda převyšující 9000 korun, škoda poškozením převyšuje 5000 korun.
K jízdnímu kolu, odloženému na balkoně v prvním patře, měl muž vyšplhat po mřížích. Horské jízdní kolo pak měl z balkonu bytu v Ostravě-Porubě, na Vietnamské ulici, odcizit přes noc z 17.7.2008 na 18.7.2008. Majitelce tak krádeží způsobil škodu ve výši 15000 korun.
Ke třetímu skutku došlo v době, od 15.00 hodin dne 1.8.2008 do 5.8.2008, v Ostravě-Porubě, na Polské ulici. Poškozením dveří balkonu se měl dostat do objektu, kde měl odcizit zvukovou techniku, hudební aparaturu a hudební nástroje. Přibral i příruční pokladnu s finanční hotovostí. Tentokrát měl způsobit škodu přesahující 180000 korun.
      Policistům k pachateli napomohlo intenzivní prověřování. Byly provedeny odborné kriminalistická trasologické i daktyloskopické expertízy. Trestní stíhání obviněného je vedeno na svobodě. Viníkovi hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest.

vytisknout  e-mailem