Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se - 14. 12. 2008

“Lhát se nemá”, Úmrtí ženy, “Rozparáděný řidič”, Smrt chodce, “Zatčený vrah” 

Na vlastní kůži si ověřil platnost lidového moudra “lež má krátké nohy” 24letý muž z Ostravy-Zábřehu.

 Mladík při žádosti o přiznání dávky pomoci v hmotné nouzi, po řádném poučení, uvedl, že nevlastní žádný movitý majetek. Výslovně pak uvedl, že není vlastníkem žádného motorového vozidla. Mladý muž však od června do listopadu 2007 vlastnil motorové vozidlo zn. Audi A6 Avant 2.5. Tím však výčet jeho vozového parku nekončí. Od ledna 2007 do února 2008 měl v registru motorových vozidel zaevidováno vlastnictví motorového vozidla zn. Škoda Octavia Combi. Od února 2008 byl vlastníkem motorového vozidla zn. Fiat Stilo 1.9.
Díky nepřiznání majetku mu pak v období od září 2007 do března 2008 byly neoprávněně vypláceny dávky pomoci v hmotné nouzi, konkrétně příspěvek na živobytí v celkové výši přesahující 15000 korun. Po zjištění “pravých” majetkových poměrů příslušným odborem sociálních věcí, muž přeplatek v plné výši uhradil odboru financí a rozpočtu.
Policejní komisař muži sdělil dne 12.12.2008 obvinění pro trestný čin podvodu a hrozí mu tak trest odnětí svobody až na dvě léta nebo peněžitý trest nebo propadnutí věci nebo zákaz činnosti. Trestní stíhání obviněného je vedeno na svobodě, dosud nebyl soudně trestán.

vytisknout  e-mailem