Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Stalo se - 14. 7. 2008

Bezpečnostní opatření “Festival Colours of Ostrava 2008”, “Neposlouchal policisty”, “Živého mě nedostanou?”, “Pobodal muže”, Neposkytl pomoc a z místa ujel, Probudil spícího a ztloukl ho, “Motorkáři v akci!?”, “Nepozornost...” 

Po celou dobu festivalu probíhalo v Ostravě speciální bezpečnostní opatření. Několik desítek ostravských policistů zajišťovalo veřejný pořádek, bezpečnost a plynulost silničního provozu v centru města.
Opatření probíhalo v lokalitě Slezskoostravského hradu i Černé louky, v době od 10.7.2008 do 03.00 hodin dne 14.7.2008.  Během festivalu nebylo zaznamenáno narušení veřejného pořádku, opatření splnilo svůj účel.
Dne 11.7.2008 a 12.7.2008 bylo zaznamenáno 12 falzifikátů vstupenek. Ostravští policisté věc prověřují.
V souvislosti s festivalem byl zaznamenán jeden případ krádeže v lokalitě Slezskoostravského hradu. Dosud neznámý pachatel, v době od 22.30 hodin do 23.30 hodin dne 12.7.2008, odcizil z kabelky 26leté ženy peněženku s penězi a platební kartou. Policisté věc prověřují pro trestný čin krádeže a neoprávněného držení platební karty. Pachatel svým jednáním způsobil škodu předběžně ve výši 2300 korun.
Zajímavostí může být umístění návštěvníka festivalu na protialkoholní záchytnou stanici, pod dohled lékaře. Muž situaci zřejmě “přecenil”, neboť orientační dechová zkouška vykázala hodnotu zhruba čtyři promile alkoholu.

                

vytisknout  e-mailem